Srbija: Od izvoza poljoprivrede 2,1 milijardu eura

Ministarska je naglasila da je zadovoljna ostvarenim rezultatom kako zbog pozitivnog salda tako i zbog činjenice da je obezbijeđen suficit od jedne milijarde eura, što pokazuje da je poljoprivreda jedan od najzdravijih sektora u Srbiji
0 komentar(a)
Snežana Bogosavljević-Bošković, Foto: Betaphoto
Snežana Bogosavljević-Bošković, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 25.01.2015. 09:10h

Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević-Bošković izjavila je da je za 11 mjeseci 2014. zabilježen porast izvoza poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Ukupna vrijednost izvoza bila je 2,1 milijarda eura, rekla je ona.

"Obezbijedili smo suficit u razmjeni poljoprivrednih i prehrambenih proizovda u vrijednosti od jedne milijarde eura, što je za 23 odsto više u odnosu na 2013. godinu", rekla je ministarka.

Prema njenim riječima, ekonomski efekat bio bi i znatno bolji da se u izvoznom asortimanu našlo više mesa, mlijeka i proizvoda od tih sirovina.

"Zbog toga je opredjeljenje Vlade Srbije i Ministarstva poljoprivrede da u narednom periodu posebno stimulišu razvoj stočarstva. Mi smo zadržali sve dosadašnje a uvodimo i dvije nove mjere kao stimulaciju ovoj proizvodnji", istakla je Bogosavljević-Bošković.

Ministarska je naglasila da je zadovoljna ostvarenim rezultatom kako zbog pozitivnog salda tako i zbog činjenice da je obezbijeđen suficit od jedne milijarde eura, što pokazuje da je poljoprivreda jedan od najzdravijih sektora u Srbiji.

Bonus video: