Beograd: Na Medicinskom fakultetu se izlila hlorovodonična kisjelina

Ekotoksikološke ekipe Gradskog zavoda za javno zdravlje stigle su na fakultet i ispituju uzrok ovog incidenta, potvrđeno je za B92
116 pregleda 1 komentar(a)
Beograd Skupština Srbije, Foto: Shutterstock
Beograd Skupština Srbije, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.01.2015. 13:12h

U laboratoriji Medicinskog fakuteta izlilo se oko tri litra hlorovodonične kisjeline, zbog čega je evakuisano pedesetak studenata. Niko nije povrijeđen.

Nadležni iz Gradske uprave za vanredne situacije su brzo reagovali i neutralisali razlivenu tečnost koja je širila neprijatan miris, tako da je situacija na fakultueta brzo normalizovana, javlja B92.

Na tom fakultetu bili su i toksikolozi Gradskog zavoda za javno zdravlje, koji su utvrdili da se radi o hlorovodičnoj kiselini od 37% i da niko od studenata nije pretrpio posljedice.

Načelnik beogradske Uprave za vanredne situacije Rade Milošević rekao je Tanjugu da je bilo evakuisano pedesetak studenata sa drugog sprata zgrade i da je situacija brzo normalizovana.

On je objasnio da su pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica odmah, uz pomoć specijalnog aparata, neutralisali tečnost, a da je potom i zahvaljujući provjetravanju situacija normalizovana.

"Nema povrijeđenih, a ekotoksikološke jedinice Gradskog zavoda za javno zdravlje su utvrdile o čemu se radi", rekao je Milošević.

U Dekanatu Medicinskog fakulteta rekli su Tanjugu da je sve brzo i na najbolji način završeno.

Do razlivanja hlorovodonične kiseline došlo je u Kabinetu za patološku fiziologiju, a tokom intervencije bilo je angažovano sedam vatrogasnih vozila sa 22 pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Bonus video: