Traži odgovornost Izetbegovića za zloupotrijebljeni novac

Kebo je istakao da je novac dolazio uglavnom iz istih zemalja odakle su dolazili "ratnici koji su zloupotrijebili BiH, a neki od njih su ukaljali obraz čestitih boraca" čime je aludirao na borce iz islamskih zemalja
0 komentar(a)
Bakir Izetbegović, Foto: Reuters
Bakir Izetbegović, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.01.2015. 13:21h

Potpredsjednik Federacija BiH Mirsad Kebo izjavio je da posjeduje obimnu dokumentaciju o ogromnim svotama novca koje su iz cijelog svijeta stizale za pomoć građanima Bosne i Hercegovine.

Kebo je u saopštenju naveo, "novac je u velikom obimu zloupotrijebljen za formiranje paradržavnih obavještajnih i oružanih formacija".

Potpredsjednik Federacije BiH je istakao da je novac dolazio uglavnom iz istih zemalja odakle su dolazili "ratnici koji su zloupotrijebili BiH, a neki od njih su ukaljali obraz čestitih boraca" čime je aludirao na borce iz islamskih zemalja.

Kebo je najavio da će danas Tužilaštvu BiH dostaviti dokumentaciju od 500 stranica dokaznog materijala, koja "upućuje na radikalnu strukturu unutar Stranke demokratske akcije (SDA)".

"Iz dostavljenih dokumenta proizilazi da su inkriminisana lica i organizacije bile vezane i kontaktirale s ratnim kabinetom predsjednika Predsjedništva BiH, smatram da ima osnova da se ispita odgovornost tadašnjeg šefa Kabineta Bakira Izetbegovića", naveo je Kebo.

SDA je saopštila da osuđuje "pokušaje pojedinaca i političkih snaga u BiH da se kroz kompromitaciju istaknutih komandanata Armije BiH i funkcionera iz vrha SDA, zaustavi formiranje strukture vlasti u BiH, destabilizuju ogovorene koalicije i prilike u zemlji".

Bonus video: