Hrvatska: Policija Sinčića užetom spuštala iz potkrovlja

68 pregleda 1 komentar(a)
Ivan Sinčić, Foto: Facebook
Ivan Sinčić, Foto: Facebook
Ažurirano: 13.01.2015. 18:39h

U mjestu Gornji Kneginac kod Varaždina danas se sprovodilo prisilno iseljenje porodice bivšeg fudbalera Varteksa i Dinama iz Zagreba Zorana Brlenića.

Prisilno iseljenje pokušava da spriječi šezdesetak aktivista organizacije "Živi zid" iz Varaždina, Zagreba, Karlovca, Opatije i Rijeke među kojima je i kandidat na nedavno održanim predsjedničkim izborima u Hrvatskoj Ivan Vilibor Sinčić.

Kako javlja Jutarnji aktivisti "Živog zida" su se okupili u nepristupačnom potkrovlju kuće no interventna jedinica policajce koja pruža pomoć sudskom izvršitelju pronašla je način da ih izvuče iz kuće tako što je izmjestila uske kružne stepenice koje vode do potkrovlja te aktiviste spuštaju užadima.

Odmah na početku iseljenja povrijeđen je jedan aktivista s područja Varaždina koji je, prema riječima policije, u komešanju koje je nastalo u skučenom potkrovlju kad su tamo stigli policajci, udario glavom u drvenu gredu, javlja Jutarnji.

Na mjestu događaja medicinsku pomoć su mu pružili pripadnici Hitne pomoći te je zatim prevezen u varaždinsku bolnicu.

Interventni policajci su nakon toga počeli privoditi aktiviste i smještati ih u policijsku maricu, a prvi aktivista koji je bio iznesen iz kuće bio je upravo Sinčić.

Sinčić je priveden i 8. januara kada je "Živi zid" takođe pokušao da spriječi prisilno iseljenje porodice Božić u Karašićevoj ulici broj 20 u zagrebačkom kvartu Trnje.

Bonus video: