OPET ĆE PREDAVATI STUDENTIMA

Josipović se vraća na Pravni fakultet

Ivo Josipović je stručnjak za krivično i međunarodno pravo, a prije preuzimanja predsjedničke funkcije radio je kao univerzitetski profesor i kompozitor
4 komentar(a)
Ivo Josipović, Foto: Beta-AP
Ivo Josipović, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 16.02.2019. 10:28h

Dosadašnji predsjednik Hrvatske Ivo Josipović po završetku mandata 19. februara vraća se na zagrebački Pravni fakultet, potvrđeno je danas u njegovom kabinetu.

On je već preuzeo korake da reaktivira status na Pravnom fakultetu na kojem je prije nego što je postao predsjednik 2010. godine predavao na katedri za krivično procesno pravo.

Tokom predizborne kampanje, Josipović je najavio da će se ukoliko ne osvoji drugi predsjednički mandat vratiti podučavanju studenata.

Ivo Josipović je stručnjak za krivično i međunarodno pravo, a prije preuzimanja predsjedničke funkcije radio je kao univerzitetski profesor i kompozitor.

Autor je ili koautor velikog broja hrvatskih zakona.

U drugom krugu predsjedničkih izbora u nedhelju Josipović je, kao kandidat vladajuće Socijaldemokratske partije, s minimalnom razlikom izgubio od kandidatkinje opozicione Hrvatske demokratske zajednice Kolinde Grabar Kitarović. Josipović je osvojo 49, 26 odsto glasova, a Grabar Kitarović 50, 74 odsto.