Hrvatska: Priveden Ivan Vilibor Sinčić

"Počela su hapšenja, policija s fantomkama na licu izvlači jednog po jednog čovjeka iz kuće i trpa u maricu" objavila je stranka u 10.30 sati
57 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Vilibor Sinčić (Novina)
Ivan Vilibor Sinčić (Novina)
Ažurirano: 08.01.2015. 11:00h

Predsjednički kandidat hrvatske stranka Živi zid na nedavnim izborima Ivan Vilibor Sinčić priveden je danas sa svojim partijskim kolegama pošto su pokušali spriječiti prisilno iseljenje porodice Božić u Karašićevoj ulici broj 20 u zagrebačkom kvartu Trnje, javlja Večernji list.

Kako je objavljeno na Facebook-profilu stranke, prisilno iseljenje je započelo nakon 10 sati, a oko 9 sati blokiran je saobraćaj u ulici u koju su pristigli i pripadnici interventne policije.

"Počela su hapšenja, policija s fantomkama na licu izvlači jednog po jednog čovjeka iz kuće i trpa u maricu" objavila je stranka u 10.30 sati.

Do 11.30 sati oko 30-ak policajaca privelo je svih 40 članova Živog zida koji su od sinoć dežurali u kući Drage Božića, a priveden je i Sinčić, javlja Večernji list.

Sinčić je juče na konferenciji za novinare kazao da će samo ovog mjeseca biti šest prisilnih iseljenja i da će sve pokušati spriječiti Živi zid.

Bonus video: