Protivnica Josipovića "izvadila" Gotovinu iz rukava

Kada je riječ o utisku građana o kandidatima u duelu, nastup Josipovića pozitivnim smatra 51 odsto ispitanih građana, dok se za Grabar Kitarović opredijelilo 50 odsto
67 pregleda 3 komentar(a)
Ivo Josipović, Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Betaphoto/HINA
Ivo Josipović, Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Betaphoto/HINA
Ažurirano: 06.01.2015. 11:26h

Ankete pokazuju, nakon TV duela kandidata za predsjednika Hrvatske Iva Josipovića (SDP) i Kolinde Grabar Kitarović (HDZ), da u nedjelju sljedi mrtva trka.

TV duel je održan uoči drugog kruga izbora za predsjednika Hrvatske i gledalo ga je, kako javljaju hrvatski mediji, preko 800 hiljada građana.

Anketa koju je za RTL sprovela agencija Promocija Plus na uzorku građana u svim hrvatskim županijama, kako se navodi, potvrđuje da se radi o najneizvjesnijim izborima u istoriji Hrvatske i da su građani podijeljeni između dva kandidata.

Josipović i Grabarova su ocijenjeni "čvrstim trojkama", s tim što je Josipović za nijansu bolji i dobio je 3,11 u odnosu na Grabarovu koja je ocijenjena sa 3,07.

RTL piše da je kandidatkinja HDZ-a dobila više petica od aktualnog predsjednika koji je dobio jednak broj trojki, više vrlo dobrih, ali i znatno više dvojki.

Kada je riječ o utisku građana o kandidatima u duelu, i tu se vodi mrtva trka. Nastup Iva Josipovića pozitivnim smatra 51 odsto ispitanih građana, dok se za Kolindu Grabar Kitarović opredijelilo 50 odsto.

Loš utisak je, prema istom istraživanju, Josipović ostavio kod 30,3 odsto građana, a nastup njegove izazivačice negativno je ocijenilo nešto manje građana - njih 28,3 posto, piše portal RTL-a.

Inače, Grabarova je kasno sinoć na svom Fejsbuk profilu objavila fotografiju sa generalom Antom Gotovinom, njegovom suprugom Dunjom i prijateljima među kojima je i načelnik Pakoštana Milivoj Kurtov.

Gotovina i Grabar Kitarović

Grabarova je uz fotografiju napisala: "Na putu za Zadar svratila sam kod mojih Dunje i Ante... Hvala im na gostoprimstvu", prenio je zagrebački Jutarnji list.

Upitana da li to znači da ima podršku Gotovine na predsjedničkim izborima, ona je odgovorila da je to pitanje za njega, ali da su prijatelji i da ga je zbog toga posjetila sa svojim saradnicima.

List podsjeća da je general Gotovina sredinom decembra izjavio da neće dati podršku nijednom kandidatu za Pantovčak, te da su građani tu da izaberu sami.

Bonus video: