Slučaj kragujevačkih torti: "Ko ih je kupio snosi odgovornost"

2 komentar(a)
Krađa torti sa deponije u Kragujevcu, Foto: Screenshot (YouTube)
Krađa torti sa deponije u Kragujevcu, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 05.01.2015. 10:58h

Načelnica veterinarske inspekcije, Sanja Čelebićanin, rekla je da je prodaja 18 hiljada torti sa deponije u Jovanovcu, u Kragujevcu, krivično djelo ugrožavanja javnog zdravlja poručivši da svako ko kupuje takvu robu na ulici treba da bude svjestan rizika.

Ona je, gostujući na Radio-televiziji Srbije, rekla da te torte nisu imale deklaraciju, pa svako ko ih je kupio na ulici snosi odgovornost, istakavši da je u ovom slučaju načinjen propust više osoba, a prvenstveno obezbjeđenja koje je bilo zaduženo za kontrolu i obezbjeđenje uništenja proizvoda na gradskoj deponiji u Kragujevcu.

Ističe da veterinarska inspekcija nije morala da prisustvuje uništenju tortu, podsjetivši da je proizvođač torti primijetio da one nisu skladištene u hladnjači na priopisanoj temperaturi i da je zato kontaktirao veterinarsku inspekciju u tom gradu.

"Policija, tužilaštvo i gradska uprava Kragujevca nisu odmah bili obaviješteni o krađi 18 hiljada torti sa deponije u Jovanovcu koja se dogodila 24. decembra, već je o tome predsjednik opštine, Radomir Nikolić slučajno saznao 2. januara", rečeno je juče na zajedničkoj konferenciji Nikoića i načelnika Policijske uprave Gorana Živkovića.

Prema dokumentaciji Čistoće, torte uništene na deponiji, a po snimcima koje su zabilježile videokamere tog javnog komunalnog preduzeća, odvežene su sa deponije kamionima Čistoće.

Bonus video: