Teške riječi u Skupštini Srbije: Zoran Živković predsjedavajućem rekao "Stoko jedna"

"U nekoliko navrata sam htio da odgovorim na optužbe, ali nijesam dobio riječ, nakon toga se predsjednik vlade lično meni obratio, ja sam tražio repliku, a predsjedavajući, ovaj kondukter, ne znam odakle je, rekao je da se ja kafanski ponašam", kazao je Živković
6 komentar(a)
Zoran Živković, Foto: Betaphoto
Zoran Živković, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 22.12.2014. 19:13h

Predsjedavajući Skupštine Srbije Igor Bečić izrekao je večeras tri opomene poslaniku NS Zoranu Živkoviću zbog "uličarskog rječnika" i naložio skupštinskom obezbjeđenju da Živkovića izbaci iz sale.

Bečić je izrekao i petominutnu pauzu, dok obezbjeđenje nije ušlo u salu, nakon čega je Živković napustio skupštinsku salu.

Prije toga, predsjedavajući Igor Bečić je Živkoviću, koji je tražio repliku, rekao da "svojim uličarskim rječnikom nije zaslužio riječ".

Živković je uzvratio sa: "Stoko jedna"!

Bečić mu je potom izrekao treću opomenu i mjeru udaljenja. Živković je poslije toga novinarima u parlamentu rekao da je iz parlamenta udaljen mimo Poslovnika i da ništa nije učinio što bi bilo protivno pravilima parlamentarnog života.

On je dodao da je u nekoliko navrata htio da odgovori premijeru Aleksandru Vučiću na, kako je rekao, optužbe koje je izrekao na njegov račun, što mu nije bilo omogućeno:

"U nekoliko navrata sam htio da odgovorim na optužbe, ali nijesam dobio riječ, nakon toga se predsjednik vlade lično meni obratio, ja sam tražio repliku, a predsjedavajući, ovaj kondukter, ne znam odakle je, rekao je da se ja kafanski ponašam".

On je dodao da se Vučić pojavio prije sat vremena u parlamentu.

"Ne znam odakle je došao. Bilo bi jako interesantno da je prije toga prošao neki test provjere alkoholisanosti ili uticaja nekih droga. U svakom slučaju, od kako je ušao u parlament, na najgori je način i najgorim jezikom govorio o opoziciji, pričao o svojim takozvanim uspjesima i svašta govorio o opoziciji", zaključio je Živković.

Babić: Živković da uradi alko test, test na narkotike, ali i test inteligencije

Šef poslaničkog kluba srpske napredne stranke (SNS) Zoran Babić izjavio je da je incidentom poslanik Živkovića otišao samo korak dalje u neprimjerenom rječniku i ponašanju, jer je, kako je podsjetio, nedavno rekao da predstavnici većine "riču".

"Živković je nedavno na sjednici Administrativnog odbora poslanicima vladajuće većine rekao da riču", rekao je Babić novinarima.

“Mislim da (Zoran) Živković treba da uradi alko test, test na narkotike, ali i test inteligencije”, rekao je Babić.

Na pitanje da li je današnjem incidentu doprinio i sam predsjedavajući Igor Bečić načinom na koji je vodio sjednicu, Babić je odgovorio da se predsjedavajući držao Poslovnika, koji su pisali poslanici DS Dragan Šutanovac, Borko Stefanović I Gordana Čomić "kao da nikada neće otići sa vlasti".

Šef poslaničkog kluba SNS je ponovio stav premijera Aleksandra Vučića, koji je tokom sjednice upitao poslanike DS da li je demokratija to što oni vladaju u Vojvodini sa šest odsto podrške birača i da oni koji su palili skupštinu 2000. sada prijete poslanicima zbog drugačijeg političkog stava.

Bonus video: