SKANDALOZAN TVIT LIDERA SRS

Šešelj Nikoliću: Tito i Đinđić su pred smrt imali problema sa nogom

195 pregleda 33 komentar(a)
Ažurirano: 19.12.2014. 17:03h

Tomislav Nikolić je počeo da šepa, a ako ga neko od vas vidi ovih dana, recite mu da su Tito i Đinđić pred smrt imali problema sa nogom.

Ovim skandaloznim tvitom lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojilav Šešelj obratio se svojim pratiocima na društvenoj mreži Tviter, aludirajući na to da su i nekadašnji predsjednik SFRJ Josip Broz Tito i pokojni premijer Srbije Zoran Đinđić pred smrt, odnosno ubistvo, šepali.

U SRS je "Blicu" potvrđeno da se radi o autentičnom tviter nalogu Vojislava Šešelja.

Ovaj tvit je imao i nekolicinu komentara, od kojih su neki bili ohrabrujući i odobravajući, dok su pojedinci osudili ove Šešeljeve riječi. 

Profesor na beogradskom Fakultetu političkih nauka Zoran Stojiljković kazao je za "Blic" da ovakav komentar jeste za osudu. 

"Ovakav sadržaj je u režimu političkih prijetnji. Takođe, možda u ovome Šešelj vidi način da dođe do publiciteta", kaže Stojiljković. 

On ističe da ovakva izjava govori i o tome da se Šešelj u međuvremenu nije promijenio, već da se vratio svojoj staroj praksi.

Podsjećamo da se sadašnji predsjednik Srbije Tomislav Nikolić koji je tada bio član SRS,na sličan način obratio tadašnjem premijeru Srbije Zoranu Đinđiću 23. februara 2003. godine, nepuna dva mjeseca prije nego što je Đinđić ubijen.

Galerija

Preporučujemo za Vas