Dačić jednoglasno ponovo izabran za lidera SPS-a

Kako je naglasio, nije mu cilj da SPS bude partija koja će jedva preživljavati na političkoj sceni, već da ima mnogo veće ciljeve, među kojima je i podrška milion građana
1 komentar(a)
Ivica Dačić, Foto: Betaphoto
Ivica Dačić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 14.12.2014. 15:57h

Ivica Dačić je danas u Beogradu ponovo izabran za predsjednika Socijalističke partije Srbije (SPS), a potom je izjavio da očekuje milion glasova za SPS na sljedećim poslaničkim izborima.

Dačića je na Devetom kongresu SPS pod sloganom "Odgovorno za budućnost" jednoglasno izabralo svih 2.600 delegata.

"Ne možemo ići dalje gledajući u retrovizor. Danas otvaramo novu etapu i sve što je za muzej, treba da ide u muzej", rekao je Dačić zahvalivši delegatima.

Na kongresu nisu izabrani članovi Predsjedništva, Izvršnog odbora i potpredsjednici stranke. Njih će, kako je najavio lider SPS, na sljedećoj sjednici izabrati Glavni odbor SPS. Nije precizirao kada će biti održana ta sjednica.

Dačić je istakao da će on predložiti potpredsjednike stranke kako bi "građanima pokazali pravi put promjene SPS".

"Nisam sklon da prihvatim one koje ste predložili na svojim organizacijama, jer niste željeli da im se zamjerate", poručio je Dačić delegatima.

Za potpredsjednike stranke su, po pisanju medija, bili predloženi Aleksandar Antić, Branko Ružić, Novica Tončev, Dejan Radenković, Milutin Mrkonjić, Vladan Zagrađanin, žarko Obradović, Slavica Đukić Dejanović i Dijana Vukomanović.

Dačić je kazao da je dugo razmišljao da li da bude kandidat za lidera partije, jer je, kako je naveo, došlo vrijeme i za promjenu na tom mjestu.

"Ipak, prihvatanje ove funkcije znači da i ja moram da se promijenim. Da budem stroži i od vas tražim odgovornost, disciplinu, ideje", rekao je Dačić i dodao da će biti na čelu partije sve dok to bude politički korisno za SPS.

Kako je naglasio, nije mu cilj da SPS bude partija koja će jedva preživljavati na političkoj sceni, već da ima mnogo veće ciljeve, među kojima je i podrška milion građana.

"Ovo je što ja nazivam olimpijska disciplina - dribling na malom prostoru, jer mi nismo najveća stranka u zemlji, ali moramo da se borimo da postignemo odlučujući gol za Srbiju", rekao je on.

Bonus video: