Srbija: Ispod pazuha krile 32 telefona

Na postavljeno pitanje odakle dolaze i da li imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu, odgovorile su da dolaze iz Poljske i da sa sobom nose samo lične stvari
5 komentar(a)
Uprava Carine Srbije, Foto: Uprava Carine Srbije
Uprava Carine Srbije, Foto: Uprava Carine Srbije
Ažurirano: 12.12.2014. 18:36h

Carinici su u saradnji sa graničnom policijom na graničnom prelazu Gradina na srpsko-bugarskoj granici 11. decembra u kasnim večernjim satima spriječili pokušaj dvije bugarske državljanke da prokrijumčare 32 mobilna telefona iz Republike Srbije, saopštila je danas Uprava Carina.

One su putovale automobilom marke "opel Astra" bugarskih registarskih oznaka u društvu dva saputnika.

Na postavljeno pitanje odakle dolaze i da li imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu, odgovorile su da dolaze iz Poljske i da sa sobom nose samo lične stvari, navodi se u saopštenju.

Ipak carinici su odlučili da izvrše detaljan pregled automobila tokom kojeg nije pronađeno ništa, ali se tokom ličnog pretresa putnika ispostavilo da obje putnice ispod pazuha nose ukupno 32 korišćena mobilna telefona marki "Iphone", "Samsung" i "Sony".

Telefoni, vrijedni preko milion dinara, bili su bez punjača i dodatne opreme, a carinici su pokrenuli prekršajni postupak i sve ih privremeno zadržali, navodi se u saopštenju.

Bonus video: