Incko bi snimak “kupovine poslanika” u RS poslao na ekspertizu

Prije održavanja konstitutivne sjednice novog saziva parlamenta RS u medijima je objavljen audio snimak na kojem premijerka Željka Cvijanović u društvu nekoliko osoba navodno govori o "kupovini" dvojice poslanika, ako vladajuću koaliciju izdaju poslanici Napredne Srpske
0 komentar(a)
Željka Cvijanović, Foto: Betaphoto
Željka Cvijanović, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 12.12.2014. 17:17h

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je danas u Banjaluci da se njemu desio audio snimak, na kojem se govori o navodnoj "kupovini poslanika", da bi on taj snimak poslao na ekspertizu u Njemačku.

Incko je rekao da je "čuo za priče" o audio snimku na kojem premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović navodno govori o "kupovini dva poslanika", dodavši da je, koliko zna, Cvijanovićka ponudila da sarađuje s nadležnim institucijama.

"Mislim da je najbolje da se s tim bave nadležne institucije na profesionalan način, forenzičari, a onda se može doći do odgovarajućih zaključaka", kazao je on novinarima.

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljeko Čubrilović takođe smatra da je to posao za nadležne institucije, ističući da se ne može nagađati da li je bilo trgovine poslanicima ili ne.

"Ako ima trgovine, treba da odgovara onaj ko je trgovao", ocenio je Čubrilović.

Prije održavanja konstitutivne sjednice novog saziva parlamenta RS u medijima je objavljen audio snimak na kojem premijerka Željka Cvijanović u društvu nekoliko osoba navodno govori o "kupovini" dvojice poslanika, ako vladajuću koaliciju izdaju poslanici Napredne Srpske Adama Šukala.

Opozicija traži da nadležne institucije istraže ovu aferu, tvrdeći da je pričom o "kupovini" poslanika narušen legalitet uspostavljene skupštinske većine u parlamentu RS.

Bonus video: