Er Srbija: Poslije 23 godine, od danas letovi Beograd-Zagreb

Er Srbija će na toj liniji imati dva leta dnevno
57 pregleda 6 komentar(a)
Air Serbia, Foto: Blogs.crikey.com.au
Air Serbia, Foto: Blogs.crikey.com.au
Ažurirano: 12.12.2014. 07:39h

Srpska nacionalna avio-kompanija Er Srbija od danas leti na relaciji Beograd - Zagreb, čime se ta linija obnovljena poslije 23 godine, prenosi agencija Tanjug.

Er Srbija će na toj liniji imati dva leta dnevno.

Prvi let na toj liniji sa dugom istorijom obavio je JAT-ov prethodnik "Aeroput" u februaru 1928. godine.

JAT je ponovo uspostavio letove na ovoj liniji u aprilu 1947. godine i održavao ih je do avgusta 1991. godine.

Novi letovi će klijentima koji putuju zbog posla ponuditi prekobeogradskog aerodroma "Nikola Tesla", odličnu povezanost sa mnogim destinacijama širom mreže te avio-kompanije, kao što su Atina, Abu Dabi, Istanbul, Solun, Tel Aviv, Moskva i Larnaka, kao i do ključnih destinacija širom Balkana, uključujući Skoplje, Tiranu, Sofiju, Bukurešt, Tivat, Podgoricu i Sarajevo.

"Uspostavljanje linije za Zagreb je značajan i dobrodošao dodatak mreži destinacija Er Srbije koja ubrzano raste. Ovi letovi će odgovoriti na sve veću tražnju za poslovnim i turističkim putovanjima onih koji često putuju između ove dvije prijestonice i omogućiće im značajnu uštedu vremena u poređenju sa putovanjima vozom ili kolima", rekao je tim povodom generalni direktor Er Srbije, Dane Kondić.

On je dodao da će novi letovi, takođe, omogućiti dvosmjernu povezanost preko Beograda između Hrvatske, ostatka Evrope i značajnih globalnih destinacija.

Bonus video: