Šešelj uskoro na operaciji

"Šešelj je ozbiljno bolestan, a priče da je zdrav i da mu nije ništa jesu gluposti i neću ga ih komentarišem, ma od koga da dolaze", rekao je Bojić, koji koordinira rad petočalnog tima ljekara koji je posjetio Šešelja u Hagu
165 pregleda 4 komentar(a)
Vojislav Šešelj, skup radikala, Foto: Beta-AP
Vojislav Šešelj, skup radikala, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 04.12.2014. 09:36h

Odluka o daljim koracima u liječenju Vojislava Šešelja, koji je iz Haškog tribunala otpušten zbog raka debelog crijeva i metastaza na jetri, očekuje se narednih dana, izjavio je za "Politiku"dr Milorad Bojić, prenosi Blic.

"Šešelj je ozbiljno bolestan, a priče da je zdrav i da mu nije ništa jesu gluposti i neću ga ih komentarišem, ma od koga da dolaze", rekao je Bojić, koji koordinira rad petočalnog tima ljekara koji je posjetio Šešelja u Hagu.

On je dodao da su urađene kompletne laboratorijske analize, kompletna snimanja, kolonskopije i snimanja skenerom, kao i da se čekaju još neki rezultati sa biopsije.

"Konzilijum lekara će odrediti da li će se odmah raditi operacija na jetri, sa hemoterapijom, ili će se ove dvije metode liječenja kombinovati", rekao je Bojić za Politiku.

On je dodao da Šešelj ima problema sa plućima, da kašlje i da za to prima određenu terapiju, kao i da je bilo problema sa pejsmejkerom.

"Od kada je došao nije se dogodilo nijedan dan da ima normalnu temperaturu, već svaki dan ima između 37,5 do 38 stepeni Celzijusa", kaže Bojić.

"Ništa nema tajnovitog u pogledu liječenja Šešelja. Utrostručene su vrijednosti tumor markera. Ima dvije metastaze na jetri i nađena su nova četiri polipa na debelom crijevu, od kojih je jedan karcinom", kaže Bojić.

Prema njegovim riječima, da je bio u Hagu, lider radikala imao bi novi karcinom debelog crijeva koji bi metastazirao.

Bonus video: