Španija: Ranjena trojica Srba

A činjenica da je španska policija izašla u javnost sa tvrdnjama da je u pitanju obračun "istočnih kriminalnih grupa“ otvorila je spekulacije i da je motiv obračuna u Valensiji zapravo neuspio šverc droge
121 pregleda 7 komentar(a)
Valensija, Foto: Shutterstock
Valensija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.11.2014. 20:38h

Tri državljanina Srbije ranjena su danas nešto posle podneva u žestokoj pucnjavi u Valensiji, u Španiji, a tamošnji mediji pišu da su pucali Ukrajinci.

Trojica srpskih državljana upucana su danas oko 12.30 u istočnom dijelu Valensije, i kako javljaju španski mediji, sumnja se da je riječ o profesionalnom strijelcu. Jedan od povrijeđenih je teže ranjen u stomak, dok su druga dvojica prošla sa lakšim povredama. Za napadačima se još traga, prenose "Večernje novosti".

Očevici tvrde da su vidjeli čovjeka sa velike udaljenosti od raskrsnice gdje su stajali kako cilja u grupu Srba. On je bio u društvu još dvojice pomagača. Ubrzo nakon što su odjeknuli pucnji, do naoružane grupe je stiglo vozilo marke „audi“, koje ih je pokupilo. Prethodno, jedan od napadača je zapucao u pravcu slučajnih prolaznika koji su počeli da se okupljaju. Iako identitet učesnika u pucnjavi još nije poznat, španski mediji tvrde da je među njima bilo državljana Ukrajine.

Kako prenose tamošnji mediji, ranjeni srpski državljani su zaustavili taksi i prevezli se sami do Klinike za hitne slučajeve u Valensiji.

Teže povrijeđeni odmah je podvrgnut hitnoj hirurškoj intrevenciji, dok su druga dvojica dobili po metak, jedan u ruku, drugi u koljeno. Svi su u bolnici a njihove sobe su pod nadzorom pripadnika španske policije.

Prema saopštenjima španske policije, sumnja se da je u pitanju obračun istočnih kriminalnih grupa. Ispituje se i da li je vatreni obračun imao veze sa tučom koja je izbila u jednom obližnjem baru istog jutra, gdje su učestvovala dvojica muškaraca čiji opis odgovara onima koji su učestvovali i pucnjavi.

A činjenica da je španska policija izašla u javnost sa tvrdnjama da je u pitanju obračun "istočnih kriminalnih grupa“ otvorila je spekulacije i da je motiv obračuna u Valensiji zapravo neuspio šverc droge. Nedavno je kod ostrva Gran Kanarija na jedrilici zaplijenjena tona kokaina i tada su uhapšeni državljanin Srbje i dva Ukrajinca.

U Španiji, pišu "Večernje novosti", godinama djeluje srpski kriminalni klan, o kojima redovno pišu mediji. Tako je u junu uhapšen srpski državljanin V. M. (35) sa osam kilograma kokaina i to u momentu kad je u luci Denija pokušao da se ukrca na trajekt za Ibicu. Godinu dana ranije španske vlasti su zaplijenile više od 800 kilograma kokaina sa jedne jahte i tada je u grupi od 16 osoba uhapšen i Srbin.

U Španiji su utočište pronašli i oni državljani Srbije za kojima su raspisane potjernice. Tako su u februaru 2012. godine u Valensiji uhapšeni Luka Bojović, Vladimir Milisavljević, Siniša Petrić i Vladimir Mijanović. Bojović i Milisavljević su se nalazili na vrhu srpskih najtraženijih bjegunaca. U Španiji se do hapšenja februara 2013. nalazio i Đorđe Prelić, koji je osuđen na 15 godina zatvora, osuđen zbog sumnje da je učestvovao u napadu i ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona. Nekadašnji direktor „Ce marketa“, pokojni Rodoljub Radulović, takođe se krio u ovoj zemlji.

Bonus video: