Poslanici opozicije: Dodik opsovao Borenovića. Dodik: Nije bilo psovke

Poslanik SDS-a Vukota Goveradica rekao je da je Dodik salu Narodne skupštine pretvorio u konjušnicu
7 komentar(a)
Milorad Dodik, Foto: Beta/AP
Milorad Dodik, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.11.2014. 21:23h

Konstitutivna sjednica Narodna skupštine Republike Srpske je prekinuta nakon što su poslanici opozicije kazali da je predsjednik RS Milorad Dodik opsovao majku poslaniku Branislavu Borenoviću.

Pored Borenovića, psovku su navodno čuli i Vukota Govedarica, Dragan Čavić i Milanko Mihajlica.

"Nečuveno je i nedopustivo da predsjednik RS u NSRS, gdje nema pravo glasa, psuje poslanicima mater. Naravno da sam odmah izašao iz skupštinske sale, jer to ne mogu da trpim", rekao je Borenović, prenosi Klix.ba.

Poslanik SDS-a Vukota Goveradica rekao je da je Dodik salu Narodne skupštine pretvorio u konjušnicu.

"Vidjeli ste kako govori i kako se ponaša Milorad Dodik. Opsovao je poslaniku majku i svi treba da tražimo da se izvini ne samo Branislavu Borenoviću, nego svim poslanicima i javnosti RS", rekao je Govedarica.

I Milenko MIhajlica, lider SRS-a, rekao je da je Dodikovo ponašanje prevršilo svaku mjeru i da mu treba zabraniti da se obraća poslanicima, jer mu to svakako Pravilnikom nije dozvoljeno.

Lider NDP-a Dragan Čavić podsjetio je da ovakva vrsta ponašanja pokazuje slabost SNSD-a i Milorada Dodika, koji incidentima žele da skrenu pažnju sa glavnih rasprava i pitanja.

"Nije važno samo da li su kupljeni Stevančević i Mitrović, nego da li smo kupljeni mi svi. I sve nas treba ispitati. A način na koji se Milorad Dodik obraća poslanicima govori dovoljno o njemu. Tri sata nakon što je položio zakletvu za predsjednika RS opsovao je majku poslaniku NSRS i to na mjestu gdje mu nije dozvoljeno da govori i da prekida poslaničku raspravu", tvrdi Čavić.

Dodik je istakao da nije opsovao ništa Borenoviću, već da mu je samo rekao "Zašto ti mene pominješ, ako ja tebe ne pominjem"?

"Nije bilo nikakve psovke. I sad su je odjednom čuli i Čavić koji sjedi u pretposljednjoj i Mihajlica koji sjedi u posljednjoj, magarećoj klupi. Opozicija od ove sjednice pravi farsu, a to je očigledno njihov posao. Nisam opsovao Borenoviću ništa. Ako se njemu učinilo da sam rekao nešto tako, ja mu se izvinjavam, iako nemam za šta", rekao je Dodik.

Bonus video: