Beograd: Automobil sletio u Dunav, troje mladih stradalo

Do nesreće je došlo kads je vozač, vraćajući se sa žurke u beogradskom naselju Dorćolu, pri izuzetno velikoj brzini izgubio kontrolu nad vozilom kod Ade Huje i sletio pravo u rijeku
138 pregleda 4 komentar(a)
Beograd, Foto: Wikipedia
Beograd, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 22.11.2014. 11:20h

Troje mladih utopilo se rano jutros u nesreći koja se dogodila na Adi Huji u Beogradu, kad je automobil marke "BMW" sa šestoro putnika sletio u Dunav, javlja Blic.

Nesreća se dogodila jutros u 03.43 na Adi Huji kod jednog restorana.

Iz vode su izvučeni vozač Dušan J. (19) sa hipotermijiom i znacima agresije, Milica J. (18) takođe sa hipotermijom i Luka V. (20) sa hipotermijom i prelomom lijeve nadlaktice, inače sin novinarke Olje Bećković.

On se trenutno nalazi u Urgentnom centru i nije životno ugrožen. Očekuje se da, čim bude u stanju, ispriča policiji kako se nesreća dogodila.

Beživotna tijela Nemanje A. (18) i devojke A. S. (16) izvukli su ronioci, dok je tijelo Miloša J. (20), izvađeno iz prtljažnika automobila, pošto je olupina izvučena na obalu, javlja Blic.

Kako Blic saznaje, do nesreće je došlo kads je vozač, vraćajući se sa žurke u beogradskom naselju Dorćolu, pri izuzetno velikoj brzini izgubio kontrolu nad vozilom kod Ade Huje i sletio pravo u rijeku.

Policija je dizalicom izvukla olupinu automobila iz rijeke i čeka roditelje da identifikuju tijela poginulih. Na licu mjesta se nalaze Rečna policija, ronioci Žandarmerije, Hitna pomoć i vatrogasci.

Vozaču je određen pritvor od 48 sati. Kako Blic saznaje, on je bio pod dejstvom alkohola i kod sebe nije imao vozačku dozvolu, a kod njega je pronađeno 0,85 promila alkohola u krvi, kod Milice J. 0,60, a kod Luke V. 0,80.

Na putu kod restorana "Carska ohota", odakle su mladi sletjeli u rijeku, nema tragova kočenja.

Bonus video: