Skoplje: Protest studenata zbog najavljenih reformi

Studenti su se pobunili protiv najavljene reforme visokog obrazovanja i odluke Ministarstva prosvjete da uvede posebno testiranje na polovini i na kraju studija, kojim bi se provjeravalo cjelokupno znanje
54 pregleda 2 komentar(a)
Skoplje, Foto: Shutterstock
Skoplje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.11.2014. 16:20h

Međunarodni dan studenata obilježen je danas u Skoplju studentskim protestom, održanom pod sloganom "Zajedno protiv posebnog testiranja".

Učesnici protesta koji je organizovao "Studentski plenum" prošli su od univerziteta "Sv. Ćirilo i Metodije" do prostorija Studentskog parlamenta, a zatim i do zgrade vlade i Ministarstva obrazovanja i nauke.

Studenti su se pobunili protiv najavljene reforme visokog obrazovanja i odluke Ministarstva prosvjete da uvede posebno testiranje na polovini i na kraju studija, kojim bi se provjeravalo cjelokupno znanje. Student koji ne položi test neće moći da nastavi studiranje.

"Studentski plenum" je na protestu poručio da je odbrana prava studenata ne samo potreba već i obaveza svakog od njih.

"Studenti nijesu pasivna masa čiji je jedini cilj da dostigne parče hartije nazvano diploma, već su to svjesni i aktivni činioci društva koji ne dozvoljavaju da u njemu budu obespravljeni", dodaje "Studentski plenum", prenosi MIA.

Bonus video: