Šešelj dolazi u srijedu, doček pod nazivom "Pozdravimo pobjednika

Zamjenik predsjednika SRS Nemanja Šarović je rekao novinarima i da radikali još uvijek ne znaju tačno vrijeme povrataka Šešelja iz Haga
7 komentar(a)
Vojislav Šešelj, Foto: Rojters
Vojislav Šešelj, Foto: Rojters
Ažurirano: 10.11.2014. 13:57h

Srpska radikalna stranka najavila je danas da će povodom povratka lidera radikala Vojislava Šešelja iz Haga održati u subotu 15. novembra miting u centru Beograda i upozorila vlast da tada ne pokuša da izazove incidente.

Predsjednik srpskog Nacionalnog savjeta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je danas Tanjugu da će lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj doći u Beograd u srijedu, 12. novembra, najvjerovatnije letom koji u Beograd stiže oko 13 časova.

Zamjenik predsjednika SRS Nemanja Šarović je rekao ranije novinarima i da radikali još uvijek ne znaju tačno vrijeme povrataka Šešelja iz Haga i da li će to biti danas ili sjutra a da će pola sata prije poletanja aviona iz Holandije obavijestiti javnost.

On je istakao i da SRS neće dozvoliti ni da se prilikom dočeka Šešelja na beogradskom aerodromu desi bilo kakav incident a oštro je protestovao i protiv informacija da će vlast zabraniti da se tada snima i fotografiše povratak lidera radikala.

Šarović nije mogao da precizira koji će biti prvi politički potezi Šešelja po povratku iz Hagu, napomenuvši da će javnost a i funkcioneri SRS to vjerovatno čuti na skupu "Pozdravimo pobjednika" u subotu u centru Beograda.

Šarović je istakao da će 15. novembra na Trgu Republke biti odrzan "veliki skup dobrodošlice" naglasivši da su radikali sigurni da se na tom skupu neće desiti bilo šta ružno.

"Želim da vas obavijestim da imamo informaciju da će režim na svaki mogući način pokušati da napravi neki incident i da tako baci sjenku na dolazak Šešelja", rekao je on.

Šarović je naglasio "da priče da će Šešelj izazvati nekakvu destabilizaciju ili haos i nemire u Srbiji jednostavno nisu tačne", istakavši da je jedino što će Šešelj destabilizovati "izdajnički režim u Srbiji".

Bonus video: