Mira Marković: Sve što imamo je u Srbiji

Marković je dodala i da je u Moskvu stigla s „prtljagom“ u kome su bila tri para naočara, dvije suknje, dva džempera i jedno pakovanje aspirina
138 pregleda 11 komentar(a)
Mirjana Marković, Foto: Beta/AP
Mirjana Marković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 31.10.2014. 18:02h

Mirjana Marković, udovica nekadašnjeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića, izjavila je da njena porodica nikad nije imala imovinu u zemljama Evropske unije.

Marković (72) je za jučerašnje izdanje „Večernjih novosti“, povodom vijesti o odmrzavanju imovine porodice Slobodana Miloševića u zemljama EU, rekla: „Smijali smo se. Ni ja, ni moj pokojni suprug, ni naša djeca nikad nismo imali nikakvu imovinu u EU. Sve što imamo je u Srbiji".

„U Požarevcu imamo kuću koju smo voljeli i koju volimo. U njenom dvorištu počiva Slobodan. U Beogradu imamo kuću od čije rente smo se dijelom izdržavali, a tu kuću danas ne možemo ni da izdamo, ni da prodamo. To je jedina naša imovina,“ tvrdi Mira Marković.

Dodala je da su priče o milijardama koje je njena porodica iznijela u Rusiju „besmislice“.

Na pitanje „Novosti“ od čega živi u predgrađu Moskve sa sinom, Marković je odgovorila da živi od penzije od 58.000 dinara.

„Slobodan je jedini predsjednik države, valjda u svijetu, koji nije imao pravo na svoju penziju. Priče da smo sve što smo mogli iznijeli iz Srbije, na račune raznih banaka, su najobičnije projekcije onih koji bi, da su bili na našem mjestu, živjeli u izobilju“.

Marković je dodala i da je u Moskvu stigla s „prtljagom“ u kome su bila tri para naočara, dvije suknje, dva džempera i jedno pakovanje aspirina.

„Govorim istinu. Ko hoće da vjeruje neka vjeruje. Ko neće - ne mora“, zaključila je Mira Marković.

Bonus video: