Krivična prijava protiv Hadžihafizbegovića

103 pregleda 0 komentar(a)
Emir Hadžihafizbegović, Foto: Tip.ba
Emir Hadžihafizbegović, Foto: Tip.ba
Ažurirano: 30.10.2014. 18:42h

Protiv glumca Emira Hadžihafizbegovića je sisačko-moslavačka Policijska uprava podnijela krivičnu prijavu, zbog izazivanja saobraćajne nesreće 12. oktobra na autoputu A3, u blizini Novske u Hrvatsko, prilikom koje je usmrtio Ankicu Kuduz, prenosi dnevnik.hr.

Glavni razlog za krivičnu prijavu je to što je glumac prema riječima policije vozio znatno brže od ograničenja, koje je stojalo nekoliko kilometara prije mjesta nesreće uz upozorenje da se na putu obavljaju radovi i da je saobraćaj preusmjeren na jednu traku.

Hadžihafizbegović je početkom oktobra, oko 20 sati automobilom udario Kuduz, koja je stajala uz zaustavljeni automobil, a koja je od posljedica povreda preminula u bolnici u Novoj Gradiški u kojoj je nakon nesreće boravio i glumac.

Nesreća se dogodila na mjestu na kojem je dvadesetak minuta prije zasad nepoznati vozač srušio svijetleću signalizaciju kojima je promet zbog radova preusmjeravan na desnu traku.

Opšinska državna pravnica, Marija Rukavina rekla je da će razmotriti kaznenu prijavu i donijeti odluku o mogućem podizanju optužnice.

Bonus video: