Hadžihafizbegović: želim da posjetim porodicu stradale žene

Hadžihafizbegović je prije nekoliko dana naletio na vozača i putnicu koji su stajali uz automobil zaustavljen na lijevoj traci autoputa, nakon što im je pukla guma
144 pregleda 4 komentar(a)
Emir Hadžihafizbegović, Foto: Tip.ba
Emir Hadžihafizbegović, Foto: Tip.ba
Ažurirano: 15.10.2014. 18:09h

Bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović, nakon operacije ruke u novogradiškoj bolnici, za sbplus.hr prvi put je prokomentarisao saobraćajnu nesreću u kojoj je učestvovao, a tokom koje je usmrtio ženu Anicu Kuduz.

“Prije svega, izvinjavam se zbog nerazgovjetnosti. Kazali su mi da je uzrok tome stanje postoperativnog šoka. Prije nego što kažem bilo šta, želim da izjavim saučešće porodici gospođe Anice Kuduz”, kazao je novinaru poznati glumac.

“Osnovna misao koja kola mojom glavom je da je to nešto što me jako potreslo, ali, nažalost, ja nikakvu sliku ispred sebe nemam, osim jednog tunela, mraka. Ničega. To moje stanje, međutim, ničim ne umanjuje bol porodice koja je izgubila jednog svog člana”, istakao je on.

Hadžihafizbegović, koji je nakon operacije prebačen u drugu bolnicu, iskoristio je priliku da se zahvali svima koji su se nakon nesreće interesovali za njegovo zdravlje.

“Posebno želim da se zahvalim svim ljekarima i medicinskom osoblju kako u Novoj Gradiški tako i ovdje u Slavonskom Brodu, na profesionalnosti i maksimalnoj ljudskoj pažnji koju su pokazali prema meni”, kazao je on, a zatim otkrio da želi da posjeti porodicu žene koja je nastradala.

“Generalni osjećaj koji vlada mojom psihom je: prvo, beskrajna potreba da se sretnem sa porodicom Kuduz i drugo, da se u cijelosti rasvijetle okolnosti pod kojima se nesreća dogodila”, istakao je on.

Hadžihafizbegović naletio je prije nekoliko dana na vozača i putnicu koji su stajali uz automobil zaustavljen na lijevoj traci autoputa, nakon što im je pukla guma. Nesreća se dogodila kod mesta Bročice u Hrvatskoj, na dijelu autoputa gdje je dvadesetak minuta ranije nepoznati vozač porušio više svijetlećih znakova, kojima je saobraćaj zbog radova na tom dijelu preusmjeravan na desnu voznu traku. Na porušene znakove potom je naletjelo šest automobila, kojima su od oštrih predmeta probušene gume, a među njima i vozilo županjskih registracija u kojem su uz vozača bile i dve putnice, od kojih je jedna bila Kuduz.

Bonus video: