Vučić: Htjeli da nas ponize. Tači: Kukavički čin Srbije

0 komentar(a)
Vučić na Beogradskom bezbjednosnom forumu, Foto: Betaphoto
Vučić na Beogradskom bezbjednosnom forumu, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 15.10.2014. 16:16h

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je incident na utakmici Srbija-Albanija bila "organizovana akcija sa ciljem da uruši stabilnost u Srbiji i cijelom regionu".

"Namjera albanskih ekstremista bila je da se Srbija pokaže kao zemlja netrpeljiva prema različitostima i da se ponize svi njeni građani", rekao je Vučić za Večernje novosti.

"Željeli su da zgaze naš ponos, ali smo sačuvali obraz i bandi lažnih albanskih zvaničnika koji su bili u svečanoj loži pokazali jasnu razliku izmeđju nas i njih. Država će preduzeti sve zakonom predviđene mjere da se kazne svi počinioci za koje se utvrdi da su počinili krivična djela", naveo je premijer.

Dodao je da još čeka jasan stav EU o "nečuvenom incidentu koji je politički inspirisan".

"Čekam reakciju Evropske unije čije predstavnike ovdje sam tri sata prije utakmice obavestio da Albanci spremaju provokacije i težak incident", naveo je Vučić.

Odlazeći kosovski premijer Hašim Tači smatra da je ono što se sinoć desilo na utakmici Srbija - Albanija ''varvarski i kukavički čin Srbije''.

''Utakmicu sam gledao sa posebnim emocijama i pozdravljam i igrače i navijače'', rekao je Tači novinarima upitan da prokomentariše utakmicu, a nakon razgovora s predsjednicom Kosova Atifete Jahjagom o formiranju kosovskih institucija.

Ambasador Albanije u Beogradu Iljir Bočka došao je danas u Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, gdje mu je uručen demarš zbog incidenta na utakmici.

Bonus video: