Sve spremno za paradu u Beogradu

Portparol Ministarstva odbrane je najavio učešće na paradi više od 3.000 pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, precizirajući da u samoj organizaciji parade učestvuje oko 1.500 pripadnika
2 komentar(a)
Ažurirano: 15.10.2014. 08:14h

Sve je spremno za vojnu paradu koja će biti održana u četvrtak u Beogradu, povodom 70 godina od oslobođenja Beograda, izjavio je major Jovan Krivokapić.

Portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije je izrazio zadovoljstvo obavljenim pripremama za vojnu paradu, podsjetivši da je u utorak održana generalna proba.

Portparol Ministarstva odbrane je najavio učešće na paradi više od 3.000 pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, precizirajući da u samoj organizaciji parade učestvuje oko 1.500 pripadnika.

Krivokapić je potvrdio učešće 30 padobranaca, zatim pješadijskog ešalona, ističući da su izabrani najbolji vojnici i starješine iz svih rodova i vidova Vojske Srbije, kopnene vojske, vazduhoplovstva, vojne policije, riječne flotile, specijalne brigade...

Portparol Ministarstva odbrane je najavio učešće motorizovanih podešalona, gdje će biti prikazani različita borbena sredstva, transporteri, tenkovi, telekomunikacijska sredstva, artiljerijska orudja, bespilotna sredstva i školski avioni.

"Najatraktivniji na ovakvim događajima su naleti avijacije Vojske Srbije", istakao je Krivokapić i dodao da će brodovi riječne flotile prodefilovati Dunavom.

Krivokapić je poručio građanima, koji žele da prisustvuju vojnoj paradi, da u Bulevar Nikole Tesle dođu sjutra najkasnije do 14 časova i apelovao da ne nose torbe i rančeve.

Galerija

Bonus video: