Loš nastup: Bratušek bez podrške u Evropskom parlamentu

Prema pisanju slovenačke štampe, posle nastupa Bratušekove poslanici su napuštali salu "šokirani njenim lošim nastupom" kao i njenim lošim engleskim jezikom
0 komentar(a)
Alenka Bratušek, Foto: Reuters
Alenka Bratušek, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.10.2014. 19:28h

Odbori za industriju i ekologiju Evropskog parlamenta odbacio je kandidaturu bivše slovenačke premijerke Alenke Bratušek za potpredsjednicu Evropske komisije zaduženu za energetiku.

Kako je prenijela slovenačka agencija STA, samo 13 članova EP je glasalo za nju, dok je 122 bilo protiv, a dvoje poslanika je bilo uzdržano.

Glasanje je uslijedilo posle njenog razočaravajućeg predstavljanja u ponedjeljak, uz navode da ističe da bivša slovenačka premijerka nije impresionirala poslanike i da je prva žrtva dolazećeg novog tima predsjednika Evropske komisije Žan-Klod Junkera.

S obzirom na ovakav ishod Slovenija će morati da predloži drugog kandidata za člana Komisije.

Ranije je Bratušekova demantovala da je odustala od kandidature, ističući da su to glasine i nastavak jednomjesečne kampanje koja se protiv nje vodi iz Slovenije, objavili su slovenački mediji.

"Pokretačka snaga tih pritisaka dolazi na žalost iz Slovenije, od onih koji se nadaju da će posle mog pada sami doći do kandidature za EK", prenijelo je njenu izjavu ljubljansko "Delo".

"Recept za moju diskreditaciju je bio napisan u Sloveniji, što je za mene od svega najteža spoznaja", poručila je Bratušekova.

Vijest da je bivša slovenačka premijerka sama odustala od kandidature demantovala je i kancelarija Junkera.

"Istina je da je moj nastup sadržao samo uopštene odgovore, ali to je bila moja svjesna odluka. Da sam davala konkretne odgovore vjerovatno bi me zbog njih još više kritikovali", rekla je Bratušekova.

Prema pisanju slovenačke štampe, posle nastupa Bratušekove poslanici su napuštali salu "šokirani njenim lošim nastupom" kao i njenim lošim engleskim jezikom.

Bonus video: