Prva Ikea u Srbiji krajem 2016.

Ikea je prvi put izrazila zainteresovanost za dolazak u Srbiju još prije 22 godine
1 komentar(a)
Lalić, Mihajlović i Mali potpisuju sporazum, Foto: Betaphoto
Lalić, Mihajlović i Mali potpisuju sporazum, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 03.10.2014. 11:22h

Predstavnici Vlade Srbije i grada Beograda potpisali su danas sa švedskim proizvođačem namjestaja Ikea memorandum o izgradnji prve robne kuće u Beogradu, koja bi trebalo da bude završena krajem novembra 2016. godine, a zaposliće 300 radnika.

Memorandum su u Vladi Srbije potpisali potpredsjednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor sektora za nekretnine i razvoj kompanije Ikea u jugoistočnoj Evropi Vladislav Lalić.

Na konferenciji za novinare je saopšteno da je vrijednost te investicije oko 70 miliona eura, ali i da je planirana izgradnja ukupno pet robnih kuća na teritoriji Srbije, dvije u Beogradu, i po jedna u Nišu, Novom Sadu, i centralnoj Srbiji, a da je očekivana vrijednost ukupne investicije300 miliona eura.

Gradnja robne kuće u Beogradu kod Bubanj Potoka, treba da počne na jesen naredne godine.

Mihajlović je poručila da će Vlada i to ministarstvo učiniti sve da sve bude završeno u predviđenim rokovima i da se dozvole za gradnju izdaju najbrže moguće, ozvole za gradnju kao i da se izmjesti saobraćajna infrastruktura kod Bubanj Potoka. “Prvu robnu kuću Ikee imaćemo izgrađenu najkasnije do kraja 2016", kazala je Mihajlović.

Mali je rekao, da će dolazak Ikee u Srbiju privući druge strane investitore u novu privrednu zonu koja će biti napravljena kod Bubanj Potoka. Mali je rekao da će u narednih mjesesc dana Ikea potpisati protokol o gradnji robne kuće kod Bubanj Potoka sa Gradskom građevinskom direkcijom.

Lalić je kazao, da se dugo pričalo o toj investiciji u Srbiji, ali da su sada sazreli uslovi za korak dalje. On je istakao da će građani Srbije zahvaljuci dolasku Ikee, moći da kupe kvalitetne proizvode po pristupačnim cijenama, za većinu građana.

Ikea je prvi put izrazila zainteresovanost za dolazak u Srbiju još prije 22 godine.

Bonus video: