Poštuje sporazum: Mustafa želi da Haradinaj bude premijer, ne on

Predsatvnici postizbornog bloka ponovo su danas razgovarali sa predstavnicima manjina i prema riječima Mustafe postoji saglasnost da se nastavi projekat stvaranja institucija bez DPK Hašima Tačija
0 komentar(a)
Isa Mustafa, Foto: Betaphoto
Isa Mustafa, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 25.09.2014. 17:07h

Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) i kandidat za predsjednika Skupštine Kosova postizbornog koalicionog bloka Isa Mustafa izjavio je danas da se Sporazum koalicije neće mijenjati i da svi predlozi koji odstupaju od tog dogovora predstavljaju pravo pojedinaca na slobodu mišljenja.

Time je Mustafa odbacio predloge i mišljenja njegovih pojedinih partijskih kolega prema kojima Mustafa treba da bude kandidat za premijera Kosova a ne Ramuš Haradinaj, kako je dogovoreno sporazumom od 10. juna.

Predsatvnici postizbornog bloka ponovo su danas razgovarali sa predstavnicima manjina i prema riječima Mustafe postoji saglasnost da se nastavi projekat stvaranja institucija bez Demokratske partije Kosova Hašima Tačija.

"Promjene u vlasti u ovoj zemlji treba izvršiti. Odlučni smo da iskoristimo mogućnosti i da što prije pronađemo rješenje" rekao je Mustafa.

Bonus video: