Slovenački ekstremisti upozoravaju: "Pretvorićemo zemlju u Venecuelu"

Policija se još nije oglasila o ovom slučaju, iako pripadnici te jedinice tvrde da se "slovenački radikalni desničari spremaju za rat sa muslimanima i ljevičarima"
164 pregleda 3 komentar(a)
Štajerska garda, Foto: Facebook.com
Štajerska garda, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 03.09.2018. 15:05h

Slovenački ultradesničari, koji se predstavljaju kao "Štajerska garda", postavili su na društvene mreže fotografije i snimke sa okupljanja na nepoznatoj lokaciji. Naoružani i maskirani, pripadnici te grupe najavljuju "vrelu jesen" i proteste koji će "Sloveniju pretvoriti u Venecuelu", piše portal 24ur.

Portal navodi da brojni Slovenci nisu vjerovali da se ovakve stvari dešavaju u toj državi, ali je kasnije tu vijest potvrdio nekadašnji predsjednički kandidat Andrej Šiško, koji je tamošnjim medijima potvrdio da se upravo on nalazi na čelu te grupe.

Šiško je, inače, zagovornik samostalne štajerske države i tvrdi da je ona stvorena još 24. juna 2017. godine, prenosi RTS.

Slovenačka policija se još nije oglasila o ovom slučaju, iako pripadnici te jedinice tvrde da se "slovenački radikalni desničari spremaju za rat sa muslimanima i ljevičarima".

Portal 24ur navodi da su za ovakve prekršaje određene kazne zatvora u trajanju od tri do pet godina.

Bonus video: