Uhapšen državljanin Srbije koji je opljačkao Manuela Nojera i druge svjetske fudbalske zvijezde

0 komentar(a)
Manuel Nojer, Foto: Reuters
Manuel Nojer, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.09.2014. 14:57h

Lopov je u novembru 2011. godine kroz prozor ušao u kuću golmana minhenskog Bajerna Manuela Nojera i odnio nakit, satove vrijedne više desetina hiljada eura. Provalnik koji je uzeo sve dragocjenosti koje su mu se našle pod rukom i više hiljada eura, za sobom je ostavio otvoren prozor.

Njemački mediji su tih dana objavljivali da je posljednjih godina na meti nepoznatog lopova sve više sportista – od Patrika Helmesa, nekadašnjeg igrača Bajera iz Leverkuzena i Volfsburga, kome je iz garaže ukraden “porše”, preko bivšeg asa Šalkea Ivana Rakitića, sada prvotimca Barselone, koji je ostao bez stvari vrijednih desetine hiljada eura, do trenera Ota Rehagela, pišu Večernje novosti.

Nakit i satovi su pronađeni u akciji njemačke i srpske policije kod djevojke tog razbojnika, koja živi u Šapcu, prenosi Blic.

Prije nekoliko mjeseci pripadnici policije Srbije, Njemačke i Švajcarske uhapsili su višečlanu kriminalnu grupu koja se bavila pljačkama juvelirnica i zlatara po zapadnoj Evropi.

U koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, pripadnici MUP Srbije su u aprilu uhapsili četvorku koja se sumnjiči da je organizovala tu pljačkašku družinu od 18 članova.

Prema nekim procjenama, piše Blic, taj srpski državljanin rodom iz mačvanskog kraja iza sebe je imao skoro hiljadu upada u stanove i kuće iz kojih je odnosio dragocjenosti.

Njemačka policija radi na identifikovanju svih tih objekata i pronalaženju ukradenih stvari.

Bonus video: