Beograd: Pretučeni njemački državljanin u teškom stanju

Kako su rekli agenciji Beta u organizaciji, on ima teško oštećenje mozga, a zasad nema dovoljno informacija o tome kako se napad desio
62 pregleda 8 komentar(a)
Beograd Skupština Srbije, Foto: Shutterstock
Beograd Skupština Srbije, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.09.2014. 12:42h

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović poručio je danas da napad na njemačkog državljanina D. H. (27), koji se rano jutros dogodio u Beogradu, neće proći nekažnjeno.

"U našu zemlju i u naš Beograd dobrodošli su svi stranci i ljudi koji donose dobru volju, pozitivnu energiju i svoj novac. Nećemo dozvoliti da se ovakve stvari događaju nekažnjeno i, kao i što smo i do sada uhapsili počinioce najtežih krivičnih djela, isto tako ćemo uhapsiti i napadače na njemačkog državnjanina", poručio je Stefanović u saopstenju.

Prema njegovim navodima, naređena je intenzivna istraga kako bi počinioci što prije bili pronađeni, a pored beogradske policije u istragu su bili uključeni iskusni profesionalci Uprave kriminalističke policije.

Nevladina organizacija Labris krenula je danas oko 12 časova u protestnu šetnju od hotela Metropol kako bi ukazala na nasilje prema njemačkom državljaninu, učesniku međunarodne konferencije o LBGT pravima koji je pretučen tokom noći u centru Beograda.

Kako su rekli agenciji Beta u organizaciji, on ima teško oštećenje mozga, a zasad nema dovoljno informacija o tome kako se napad desio.

Iz organizacije su naveli da ih je kontaktirao ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović sa obećanjem da će počinioci biti uhvaćeni.

Njemački državljanin povrijeđen je u tuči koja se dogodila u tri sata i dva minuta u Brankovoj ulici. On je zbrinut po protokolu za tešku traumu i prebačen na reanimaciju u Urgentni centar.

Bonus video: