Telenor u Srbiji otvorio online banku

Generalni direktor Telenora Srbije Uve Fredhajm rekao je da ta kompanija razmišlja da uvede i nove usluge koje će podrazumijevati kratkoročne kredite za građane i kreditne kartice
1 komentar(a)
Mobilni telefon (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Mobilni telefon (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.09.2014. 15:44h

Telenor banka, prva mobilna online banka u regionu u koju se ulaže oko 40 miliona eura, otvorena je danas u Beogradu, prenose tamošnji mediji.

Svi građani Srbije, prema tim navodima, mogu već danas da otvore račune i započnu svoje online finansijske transakcije, putem aplikacije na mobilnom telefonu, tabletu ili računaru.

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da očekuje da će prisustvo ovakve banke na tržištu smanjiti kamate, podići konkurenciju, kao i da će druge banke da slijede ovaj primjer.

On se našalio sa pristunima gledajući prezentaciju rada aplikacije i rekao da bi mogao da ostavi broj računa Vlade Srbije kako Telenor mogao lako da uplaćuje novac i u srpski budžet.

Generalni direktor Telenora Srbije Uve Fredhajm rekao je da ta kompanija razmišlja da uvede i nove usluge koje će podrazumijevati kratkoročne kredite za građane i kreditne kartice.

Usluge ove banke su za sada namijenjene samo građanima.

Bonus video: