Marko Milićev izručen Srbiji

Osumnjičen je da je, nakon što je automobilom udario mladića na mostu u Beogradu, sa prijateljima pobjegao sa lica mesta, a 15 dana kasnije i iz zemlje
0 komentar(a)
Marko Milićev, Foto: MUP Srbije
Marko Milićev, Foto: MUP Srbije
Ažurirano: 07.09.2014. 21:06h

Marko Milićev, koji je uhapšen u Kini i za kojim je policija tragala zbog ubistva Luke Jovanovića na Brankovom mostu u Beogradu, večeras je izručen Srbiji, prenijela je Radio-televizija Srbije.

Milićev je na beogradski aerodrom Nikola Tesla sletio oko 22.30, a kako je ranije najavio ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, odmah po dolasku on će biti predat nadležnim organima.

Marko Milićev je osumnjičen da je 25. jula svojim vozilom "mini-kantrimen" na Brankovom mostu usmrtio Luku Jovanovića.

Stefanović je saopštio 1. septembra da je Milićev uhapšen u Kini i da se tamo nalazi u pritvoru. On je bio u bjekstvu, pošto je napustio Srbiju i prvo otšsao u Tursku.

Osumnjičen je da je, nakon što je automobilom udario mladića na mostu u Beogradu, sa prijateljima pobjegao sa lica mesta, a 15 dana kasnije i iz zemlje.

Tereti se za teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, za koje je zaprijećena kazna zatvora do osam godina, ali i za nepružanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da pomjere auto u zaustavnu traku, na njih je naletio "mini-kantrimen".

Vozač "kantrimena" nije se zaustavio nakon nesreće, a Luka Jovanović je preminuo dan kasnije u Urgentnom centru.

Bonus video: