Kancelarija za KiM: Đuriću zabranjen ulazak na Kosovo; Hoti: Nije

Đurić je na administrativni prelaz došao oko 15 časova, ali mu nije dozvoljeno da uđe na Kosovo iako je njegova posjeta, kako navode u kancelariji, bila uredno prijavljena
0 komentar(a)
Marko Đurić, Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije
Marko Đurić, Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije
Ažurirano: 05.09.2018. 18:04h

Direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marku Đuriću zabranjen je danas ulaz na Kosovo, potvrđeno je agenciji Beta u Kancelariji za KiM.

Đurić je na administrativni prelaz došao oko 15 časova, ali mu nije dozvoljeno da uđe na Kosovo iako je njegova posjeta, kako navode u kancelariji, bila uredno prijavljena.

"Ovo je skandalozna odluka Prištine, protivna svim sporazumima i elemetnarnim principima slobode kretanja", rekao je Đurić agenciji Beta.

On je naveo i da će po povratku u Beograd i konsultacija s predsjednikom Aleksandrom Vučićem obavijestiti javnost o razlozima za "ovaj i sve druge pritiske i ucjene kojima je srpska strana bila izložena danas i prethodnih dana zbog nespremnosti da prihvatimo odluke Prištine koje bi bile direktno protiv srpskih interesa".

Zamjenik komandanta Regionalne policije za sjever Kosova Besim Hoti izjavio je da Đuriću nije zabranjen ulaz na Kosovo već se sa prelaza Jarinje vratio iz njemu poznatih razloga.

Hoti je za prištinski portal Lajmi rekao da je Đurić imao dozvolu za posjetu Kosovu.

"Nije zabranjen ulazak, on je imao dozvolu za ulazak na Kosovo, ali zašto se vratio, za to je imao svoje razloge", rekao je Hoti.

Na informacije da Đuriću nije dozvoljen ulazak na Kosovo je reagovalo i Ministarstvo spoljnih poslova Kosova koje je ocijenilo da je predstava koju je igrao Đurić - da mu nije dozvoljen ulazak na Kosovo, nije istinita i da predstavlja pokušaj da se pred očima javnosti pokaže kako je Kosovo strana koja ne sarađuje.

"U cilju tačnog informisanja javnosti želimo da vas obavijestimo da na osnovu pravila i procedura, MIP Kosova je nakon prijema zahtjeva za posjetu od strane Marka Đurića istu prihvatilo i ona je prenijeta Đuriću i nadležnim vlastima", navodi se u saopštenju MIP Kosova.

Bonus video: