Tijana Jurić nađena mrtva: Osumnjičen Dragan Đurić

Osumnjičeni za otmicu i ubistvo, koji je lociran i uhapšen u okviru opsežne policijske akcije
85 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.08.2014. 19:20h

Tijelo nedavno otete djevojčice Tijane Jurić (15) iz Bajmoka pronađeno je zakopano u okolini Sombora, a kako Blic saznaje, osumnjičen je Dragan Đurić (34), koji radi u mesari Ambar u Surčinu.

Osumnjičeni za otmicu i ubistvo, koji je lociran i uhapšen u okviru opsežne policijske akcije, nalazi se u pritvoru i pod daljom istragom.

Kako je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kazao na pres konferenciji, Đurić je prvo automobilom udario djevojčicu. On je kazao i da je djevojčica bila lakše povijeđena, tražila je pomoć, nakon čega je osumnjičeni navodno počeo da udara djevojčicu, ubacio ju je u auto i odvezao na lokaciju 23 kilometara udaljenu od Bojmoka, gdje ju je i ubio.

"Svi ljudi iz policije koji su radili na ovom slučaju su duboko potreseni njenim svirepim ubistvom. Kao roditelj i ministar smatram da ovakav zločin zaslužuje isključivo najtežu kaznu", rekao je Stefanović.

Nepotvrđene informacije govore da je on ugušio djevojčicu, i njeno tijelo ostavio u improvizovanom grobu na napuštenoj deponiji.

Djevojčica je bila udarana i ubica joj je skinuo odjeću, a obdukcijom će se utvrditi da li je bila i silovana, rekao je srpski ministar na konferenciji.

Kampanja za vraćanje smrtne kazne nedopustiva >>>

Dosadašnja istraga je pokazala da ubica nije imao saučesnika, a ministar je istakao da uhapšena osoba "nije pokazivala nikakve znake kajanja".

TV Vijesti, Aleksandra Bakić

"Nije od ranije poznavao Tijanu, nije bilo međusobne komunikacije i, bez namjere da olakšavam, ne možemo da tvrdimo da je ovo danima pripremao, iako ne kažem da nije pripremao tog dana", rekao je Stefanović.

On je rekao da je osumnjičeni za svirepo ubistvo imao neke manje prestupe, ali ništa slično ovome, a dodao je i da je u pitanju veoma krupan čovjek, oko dva metra visine i sto kilograma težine.

Djevojčica je bila udarana i ubica joj je skinuo odjeću, a obdukcijom će se utvrditi da li je bila i silovana

Osumnjičeni je bio u Bajmoku tog dana kada je ubijena Tijana, u posjeti prijateljima.

Na lice mjesta zaputili su se hitno su se sinoć uputili Stefanović i direktor policije Milorad Veljović.

Tijana je posljednji put viđena 26. jula u 00.25 časova nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku.

Na neasfaltiranom dijelu puta pronađeni su predmeti koji, prema izjavi majke, pripadaju nestaloj djevojčici, a odmah poslije nestanka Tijane u potragu su se, pored srpske, uključili mađarska policija, Evropol, Interpol i međunarodni sajt posvećen nestaloj djeci u Evropi.

Zvaničnici srpske policije su izjavili da je potraga za nestalom Tijanom "prioritet nad svim prioritetima".

Bonus video: