TOKOM POSJETE PREDSJEDNIKA SRBIJE

Policija Kosova: Preduzete sve mjere shodno zakonu i odlukama institucija

Policija Kosova je, kako navode, jutros dobila informacije o okupljanjima i blokiranju puteva u regionu Drenice kako bi se protestovalo protiv posjete predsjednika Srbije ovom regionu
1 komentar(a)
Aleksandar Vučić Kosovo, Foto: Reuters
Aleksandar Vučić Kosovo, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.09.2018. 14:03h

Tokom posjeta delegacija i međunarodnih predstavnika Kosovu, Policija Kosova preduzima sve operativne mjere u skladu sa zakonskim ovlašćenjima i odlukama institucija Kosova, u cilju garantovanja bezbjednosti za sve i tako je bilo i tokom dvodnevne posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, saopštila je Policija Kosova.

"U vezi sa dozvoljenom posjetom srpskog predsjednika našoj zemlji, Policija Kosova je putem planiranja operacija preduzela potrebne policijske mjere na očuvanju javnog reda i mira kao i obezbjedjivanju pratnje i bezbjednosti za delegaciju", navodi se u saopštenju.

Policija Kosova je jutros dobila informacije o okupljanjima i blokiranju puteva u regionu Drenice kako bi se protestovalo protiv posjete predsjednika Srbije ovom regionu.

"Policija Kosova je preduzela sve jmere i radnje za očuvanje reda i opšte sigurnosti dok je situacija bila mirna i nije bilo izvještaja o nekom incidentu", navodi se u saopštenju i dodaje da policija nema informacija da je bilo pucanja iz vatrenog oružja, što su objavili neki mediji u Srbiji.

Policija Kosova će sa odgovarajućim jedinicama raditi na potvrdi ove informacije, dodaje se u saopštenju.

Takođe, navodi se i da je policija na osnovu odluka institucija Kosova u vezi sa posjetom predsjednika Vučića selu Banje preduzela sve mjere da se odluka sprovede.

Saopštili su i da je Vučić u 13.50 časova napustio Kosovo preko prelaza Jarinje.