Živković: Vučić bahat, pokušava da bude hibrid Putina i Đinđića

"Ko ne plaća struju treba da mu se isključi struja. To nema nikakve veze sa ostvarivanjem ljudskih i manjinskih prava"
0 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: BETAPHOTO
Aleksandar Vučić, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 31.07.2014. 18:28h

Predsjednik srpske Nove stranke Zoran Živković smatra da premijer Srbije Aleksandar Vučić nije odgovorio na mnoga pitanja večeras u parlamentu.

Među tim pitanjima su da li su pojedini doktorati plagijat, ko je dao pare za odbranu od poplava, kao i ko je kriv što su mnogi tada u Obrenovcu stradali tokom poplava, navodi Živković.

"Sve je to bilo ponavljanje predizborne retorike, bahate, plitke koju slušamo godinama. To ne pomaže Srbiji da pođe naprijed, a ne pomaže ni parlamentu da obavlja jednu do svojih funkcija, a to je kontrola rada vlade”, rekao je Živković novinarima u Skupštini.

On je dodao da će sva ova pitanja biti postavljena Vladi u pisanoj formi.

"Vrhunac bahatosti premijera tokom sjednice je", kako smatra Živković, "odnos prema poslanicima albanske manjine koji su prozivani da neplaćaju struju, da nisu lojalni građani, što je apslutno nedopustivo".

"Ko ne plaća struju treba da mu se isključi struja. To nema nikakve veze sa ostvarivanjem ljudskih i manjinskih prava, niti sa udžbenicima, niti bilo čim što je primjereno 21.vijeku”, naveo je Živković.

Prema njegovom mišljenju, Vučić u sebi pokušava da "napravi hibrid Vladimira Putina i Zorana Đinđića", što je, kako je rekao, nemoguće iz više razloga.

"Prvo, zato što nije ni do kojena ni jednom ni drugom u svojoj političkoj vrijednosti. Sa druge strane, to je nemoguć hibrid, to je nespojivo. On u jednom trenutku pokušava da izigrava nekoga ko disciplinuje tajkune, a onda kleči pred njima da mu uzmu propale firme", rekao je on.

On je dodao da je "svaka druga Vučićeva izjava pokušaj lošeg citiranja Zorana Đinđića, tipa - ako mene nema, reforme se ne mogu zaustaviti”. To je jedan smiješni igrokaz koji gleda cijela Srbija”, smatra Živković.

Bonus video: