Blic: Hašim Tači i još 10 članova OVK biće optuženi za ratne zločine

Izvor "Blica"iz Vlade Srbije je rekao i "da se ne treba iznenaditi ukoliko se pred novim sudom za zločine OVK budu pokrenuti i postupci za trgovinu organima"
52 pregleda 8 komentar(a)
Hašim Tači, Foto: Beta/AP
Hašim Tači, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.07.2014. 07:07h

Izjava glavnog tužioca za istragu o trgovini ljudskim organima na KiM 1999. Klinta Vilijamsona da će lideri OVK biti optuženi za zločine nad Srbima i nealbancima otkriva da će se na listi optuženih za ratne zločine naći sadašnji premijer Kosova i bivši vođa Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Hašim Tači i još desetorica članova OVK, piše "Blic".

Izvor "Blica"iz Vlade Srbije je rekao i "da se ne treba iznenaditi ukoliko se pred novim sudom za zločine OVK budu pokrenuti i postupci za trgovinu organima".

"Izvještaj tužioca Vilijamsona je vrlo pozitivan za Srbiju i predstavlja jako značajnu stvar. Pun značaj vidjeće se kada dođe vrijeme podizanja optužnice", rekao je izvor "Blica".

Vilijamson je u utorak rekao u Briselu da nije nađeno dovoljno dokaza da su kidnapovanim licima na Kosovu 1999. godine nasilno vađeni organi, ali da postoje dokazi o umješanosti vrha Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) u etničko čisćenje.

"To što za sada nema dokaza za uzimanje organa, ne znači da ih neće biti", ukazao je, između ostalog, Vilijamson i dodao da će se istraga nastaviti.

Bonus video: