Vučić najavio smjene direktora

Vučić je rekao da mu ne treba nijedan čovek iz Srpske napredne stranke, čiji je lider, na čelu javnih preduzeća i da će se to sada i vidjeti
2 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: BETAPHOTO
Aleksandar Vučić, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 21.07.2014. 10:23h

Srpski premijer Aleksandar Vučić najavio je da će u javnim preduzećima biti krupnih i temeljnih reformi i da će do 4. avgusta biti promijenjeni direktori mnogih kompanija.

"Tu će biti krupnih, temeljnih promena. Ne možemo da idemo u bilo kakve mjere i fiskalnu konsolidaciju, bilo bi besmisleno ukoliko ne idemo u reforme javnih preduzeća, ne idemo u rješavanje problema preduzeća u restruktuiranju, zato što će to da nam pojede sve što uštedimo", rekao je Vučić u intervjuu za Blic.

On je dodao da je najvažnija reforma javnih preduzeća i ono gde se kasnilo.

"U prvih 100 dana ćemo da odradimo, biće promjene direktora mnogih firmi i to prije 4. avgusta", kazao je Vučić.

On je naveo da će svi direktori biti izabrani na konkursu.

"Prije toga za vršioce dužnosti direktora u tim preduzećima bio sam spreman da postavim ljude koji u javnosti važe da su sposobni, jer se uvijek govorilo da su to partijska preduzeća", rekao je Vučić.

On je podsjetio da je sa privrednicima, među kojima su Miodrag Kostić i Milan Beko, razgovarao o tome da preuzmu rukovođenje željeznicom ako su sposobni.

"Ja im već godinu nudim da pokažu šta mogu u željeznici, na teškom primjeru. Još čekam odgovor", naveo je Vučić.

On je rekao da mu ne treba nijedan čovek iz Srpske napredne stranke, čiji je lider, na čelu javnih preduzeća i da će se to sada i vidjeti.

Prema njegovim riječima, ministar privrede Dušan Vujović, kome je dodat resor finansija poslije ostavke Lazara Krstića, biti ministar finansija, a da će tek biti odlučeno ko će biti ministar privrede.

Premijer je rekao i da realizacija Južnog toka zavisi od dogovora EU i Rusije i naveo da je ugovor o tom gasovodu dobar za Srbiju i da je to rekao svim zapadnim predstavnicima.

Bonus video: