Mustafa: DPK da se zapita zašto nije imala 83 poslanika, već je ostala na 37

On je naveo da je DPK preko poslanice Fljore Brovina, 17. jula izazvala tenzije na konstitutivnoj sjednici Skupštine Kosova
0 komentar(a)
Isa Mustafa, Foto: Betaphoto
Isa Mustafa, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 19.07.2014. 11:52h

Predsjednik Skupštine Kosova i lider Demokratskog saveza Kosova (DSK), Isa Mustafa je izjavio da vjeruje u nepristrastnost Ustavnog suda Kosova prilikom odlučivanja o zahtjevu Demokratske partije Kosova (DPK).

"Imam puno povjerenje da će Ustavni sud nepristrasno i profesionalno tretirati predmet koji im je dostavila DPK. Međutim, ubijeđen sam da DPK treba sebi da postavi pitanje zašto nije imala sa sobom 83 poslanika da je podrže, već je ostala sa samo 37.Tu odluku ne treba da donese ustavni sud, jer je to političko pitanje", napisao je Mustafa na svom Fejsbuku profilu.

Njemačka kancelarka Angela Merkel je zatražila da se vrlo brzo formira Vlada Kosova.

Na tome i mi insistiramo, napisao je Mustafa.

On je naveo da je DPK preko poslanice Fljore Brovina, 17. jula izazvala tenzije na konstitutivnoj sjednici Skupštine Kosova tako da je pravo 83 poslanika koji su nastavili sjednicu kako bi izabrali organe Skupštine posljedica do sada "neviđene uzurpacije u parlamentarnom životu zemlje".

"Ja imam odgovornost što se tiče glasova poslanika koji predstavlaju volju suverena i radiću za dobrobit rada Skupštine Republike Kosovo", napisao je Mustafa.

Poslanici DPK su juče u Ustavnom sudu Kosova predali zahtjev za ocjenu ustavnosti postupka izbora Ise Mustafe za predsjednika parlamenta i zatražili da sud donese privremenu mjeru zabrane vršenja dužnosti.

Bonus video: