Susret s Nulend: Mustafa i Haradinaj za nastavak dijaloga sa Srbijom

Nulandova će danas iz Prištine doputovati u Beograd, gdje će se sastati sa Nikolićem i Dačićem
0 komentar(a)
Kosovo, Foto: Shutterstock
Kosovo, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.07.2014. 10:49h

Lideri Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa i Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavili su da su potvrdili da će nastaviti dijalog sa Srbijom.

Oni su to rekli u razgovoru sa pomoćnicom američkog državnog sekretara Viktorijom Nuland.

Mustafa je poslije sastanka sa Nuland kazao da su visokoj američkoj zvaničnici rekli da će nastaviti razgovore o normalizaciji odnosa sa Srbijom.

Nuland je danas susretom sa predsjednicom Kosova Atifete Jahjaga započela jednodnevnu posjetu Kosovu.

Poslije sastanka sa Jahjagom, Nuland je imala zajednički sastanak sa liderima DSK i AZBK, Mustafom i Haradinajem, a sastaće se i sa liderom Demokratske partije Kosova (DPK) i premijerom u ostavci Hašimom Tačijem.

Nulandova se danas nije sastala sa liderom pokreta Samoopredjelenje Aljbinom Kurtijem i Inicijative za Kosovo Fatmirom Ljimajem.

Nulandova će danas iz Prištine doputovati u Beograd, gdje će sa zvaničnicima i političkim liderima razmotriti čitav niz tema, a posebno dijalog i proces implementacije Briselskog sporazuma.

Ona će razgovarati s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, najavila je služba predsjednika.

Nulandova će se sastati i s prvim potpredsjednikom Vlade i šefom diplomatije Ivicom Dačićem, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova.

Visoka funkcionerka Stejt departmenta posjetila je u petak i subotu Hrvatsku, Crnu Goru i Albaniju, a iz Beograda će otputovati za Skoplje, a potom u London i Brisel.

Bonus video: