Tražio nemoguće od Vučića: Lazar Krstić podnio ostavku

Kaže da je tražio nemoguće od Vučića, između ostalog i samanjenje penzija od bar 20 odsto, plata od bar 15 odsto, povećanje cijene struje od 30 odsto
77 pregleda 9 komentar(a)
Lazar Krstic, Foto: BETAPHOTO
Lazar Krstic, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 12.07.2014. 17:55h

Ministar finansija Srbije Lazar Krstić podnio je danas ostavku na ovu funkciju.

Na konferenciji za novinare na kojoj treba da bude predstavljen Predlog zakona o radu, Krstić je javno saopštio da daje ostavku u vladi Aleksandra Vučića.

Krstić je bio ministar finansija i u Vladi Srbije u kojoj je premijer bio Ivica Dačić.

"Tražio sam od premijera (Aleksandra Vučića) nemoguć program za naše uslove: samanjenje penzija od najmanje 20 odsto, smanjenje plata od najmanje 15 odsto, otpuštanje minimum 160.000 zaposlenih iz javnog sektora i povećanje cijene struje od 30 odsto", rekao je Krstić.

DS: Ostavka farsa da se prikrije katastrofalan zakon

Demokratska stranka (DS) ocijenila je danas da je ostavka Lazara Krstića "najobičnija farsa" koja ima jedini cilj da skrene pažnju javnosti sa činjenice da je Vlada bez javne rasprave i krišom usvojila "katastrofalan" Zakon o radu.

U reagovanju na ostavku ministra Krstića, DS je ocijenila da će Predlog zakona o radu, koji je danas usvojen, za posljedicu imati otkaz za desetine hiljada ljudi i smanjenje zarada u javnom i privatnom sektoru.

"Sramotno obrazloženje u kom bivši ministar Krstić objašnjava građanima da bi trebalo, u najmanju ruku, da budu zahvalni Aleksandru Vučiću jer je samo zbog dobrote svog srca spriječio da građani prođu još i mnogo gore, bilo bi komično da cijenu njihovih igara i nesposobnosti ne plaćaju građani Srbije", navodi se u saopštenju.

DS je ocijenila da Srpska napredna stranka priređuje "diletantsko pozorište" već dvije godine i zatražila od te stranke da prestane da tjera građane da učestvuju u tome.

Bonus video: