Beograd: Uhapšen Dragan Đurić

Đurić je hapšen i 13. januara, zbog privatizacije Veterinarskog zatvora. Pušten je iz pritvora 23. januara, pošto je položio jemstvo od dva miliona eura
90 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Đurić, Foto: Screenshot (YouTube)
Dragan Đurić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 11.07.2014. 08:35h

Vlasnik "Zekstre" i predsjednik UO Veterinarski zavod Dragan Đurić, vlasnik DOO "Akter" Tihomir Trišić i vlasnik DOO "Staša" Milan Divljak uhapšeni su zbog sumnje da su malverzacijama prilikom prodaje đurbiva oštetili pančevačku "Azotaru" za 7,5 miliona eura, saznaje Tanjug.

Akciju hapšenja su izveli pripadnici Minsitarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, a u nastavku rasvjetljavanja zloupotreba u 24 sporne privatizacije.

Đurić je hapšen i 13. januara, zbog privatizacije Veterinarskog zatvora. Pušten je iz pritvora 23. januara, pošto je položio jemstvo od dva miliona eura, a uhapšen je zbog krivične prijave koju je protiv njega podnijela policija u vezi sa privatizacijom Veterinarskog zavoda.

Tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv Đurića u vezi sa privatizacijom "Veterinarskog zavoda" zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotrebe položaja odgovornog lica.

On se tereti da je u postupku privatizacije za konzorcijum pravnih lica "Zekstra" d.o.o i "Bankom" d.o.o. pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 207 miliona dinara.

Đurić je uhapšen 13. januara nakon saslušanja u tužilaštvu, pošto se sam odazvao pozivu za saslušanje.

Veterinarski zavod je njegova kompanija "Zekstra" kupila 2005. godine.

Krivična prijava protiv njega podnijeta je 27. decembra 2013. godine.

Veterinarski zavod je privatizovan 2005. godine kada ga je kupila kompanija "Zekstra".

To je jedna od 24 sporne privatizacije, koje je kao takve označio Savet za borbu protiv korupcije

Bonus video: