Vučić: Ja sam najnapadanija ličnost u Srbiji

Vučić je kazao da su reformske namjere ambiciozne, ali da ne preostaje ništa drugo nego da se djeluje
7 komentar(a)
Angela Merkel, Aleksandar Vučić, Foto: Reuters
Angela Merkel, Aleksandar Vučić, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.07.2014. 16:56h

Za Srbiju je najvažnije da se nalazi na nepovratnom putu ka Evropi, poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za njemački "Velt" i francuski "Figaro".

Za Srbiju je najvažnije da se nalazi na nepovratnom putu u pravcu Evrope, a priključenje Evropskoj uniji je za nju glavni cilj, poručio Vučić.

Vučić je za njemački list izjavio da su Srbiji hitno potrebne ekonomske i političke reforme i da ne računa na pristupanje EU prije 2019, a za sebe rekao da je "najnapadanija ličnost u čitavoj Srbiji".

"Prošlo je 12 godina od ubistva Zorana Đinđića a da nijesu sprovedene hitno potrebne ekonomske i političke reforme, koje je neophodno sada sprovesti jer se zemlja nalazi 'pribijena uza zid", naveo je srpski premijer.

On je objasnio da je korupcije problem koji vlada u Srbiji i protiv kojeg je potrebno nešto hitno učiniti, te najavio da će zajedno sa ekonomskim reformama biti usvojen paket zakona koji ima za cilj iskorjenjivanje korupcije.

Vučić je kazao da su reformske namjere ambiciozne, ali da ne preostaje ništa drugo nego da se djeluje, "jer smo izgubii previše vremena i moramo konačno početi sa korekcijom kursa".

"Naravno da sam zabrinut da previše tražimo od stanovništva, ali ne može drugačije. Sada nam pomažu samo još naporan rad, disciplina i odlučnost", poručio je Vučić.

Bonus video: