Protest građana Obrenovca: Nezadovoljni odnosom vlasti nakon poplava

"Mi novca za obnovu nemamo, nemamo posla, mnogi nemaju ni da jedu", istakao je Murar
125 pregleda 0 komentar(a)
poplave Obrenovac, Foto: Reuters
poplave Obrenovac, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.07.2014. 13:58h

Građani Obrenovca, nezadovoljni zbog sporosti obnove kuća uništenih u poplavama i teškog položaja Obrenovčana nakon poplava, održaće u ponedjeljak, 7. jula, protest ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Predstavnik nezadovoljnih Obrenovčana Dragan Murar rekao je danas agenciji Beta da će u ponedjeljak u 11 sati ispred Vlade Srbije čekati odgovor na zahtjeve koji se, kako je neveo, tiču "muka" stanovnika Obrenovčana nakon poplava.

"Naši zahtjevi su socijalne prirode i tražimo pomoć u obnovi objekata. Mi novca za obnovu nemamo, nemamo posla, mnogi nemaju ni da jedu. Do nas ne dolazi nikakva pomoć, ako se ne računaju dvije konzerve i vekna hljeba", istakao je on.

Murar je kazao da se rokovi koje su nadležni postavili za obnovu neprestano produžavaju ocjenivši da Vlada nema predstavu o razmjerama "nesreće" i egzistencijalnim problemima Obrenovčana.

"Za svaku potvrdu da bi se nešto jeftinije kupilo čeka se po pet sati u redu", kazao je on, navodeći da onima koji su ostali bez kuća treba građevinski materijal, a ne potvrda za kupovinu "jeftinijeg namještaja".

On je kazao da je danas od ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina dobio uvjeravanja da će na sjednici Vlade predložiti donošenje Zakona o obnovi zemlje kojim će se riješiti problemi sanacije kuća uništenih u poplavama.

Nezadovoljni stanovnici Obrenovca, koji je pretrpio najveće štete u nedavnim poplavama, organizovali su se prije dva dana preko društvenih mreža i počeli proteste.

Murar je rekao da su i opštinskom rukovodstvu predali zahtjeve kojima traže da se građanima pomogne u obnovi kuća i stanova, malim privrednicima da pokrenu proizvodnju, kao i da se promijeni način podjele humanitarne pomoći preko Crvenog krsta.

Bonus video: