Do oktobra

Vučić: Svi koji su izgubili kuće u poplavama dobiće nove

Premijer Srbije je rekao da se radi o 600 do 800 kuća koje su uništene u poplavama
3 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: BETAPHOTO
Aleksandar Vučić, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 28.06.2014. 16:12h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je na potpisivanju ugovora o izgradnji prvih 10 kuća u Obrenovcu da će svi koji su izgubili kuće u poplavama dobiti nove.

Vučić je rekao i da će u narednih 15 danas početi izgradnja u svim mjestima pogođenim poplavama.

Kako je rekao, država će finansirati izgradnju svih srušenih kuća, konkretno u Obrenovcu 14 kuća, a vjerovatno još 50 finansiraće prijatelji iz Ujedinjenih Arapaskih Emirata.

Danas je počela izgradnja prvih 10 montažnih kuća za smještaj lica pogođenih u polavama, a završetak radova predviđen je za 28 avgust.

Vučić je rekao i da će za 10 dana biti završene sve procedure pa će građani početi da dobijaju novac za oštećene kuće.

Vučić je rekao da se sa nekim stvarima, kao što je gradnja kuća ili podjela pomoći sačekalo i da je to bilo malo odloženo zato što su sve procedure morale da budu ispunjene. On je naveo da su te procedure bile neophodne kako bi se izbjeglo ono što se dešavalo u Kraljevu i Valjevu gdje je, kako je kazao, ukradeno više nego što je donirano.

Premijer je rekao i da će se tražiti donatori koji bi mogli da obezbijede tehniku, televizore i druge aparate...

"Nije lako vratiti se u pređašnje stanje, ali sam uvjeren da će Obrenovčani ali i svi drugi biti zadovoljni angažmanom države ali i vraćanjem života u svoje gradove", rekao je Vučić.

Kako je precizirao, sakupljeno je 29 miliona eura pomoći a uskoro će biti održana i donatorska konferencija.

Vučić je rekao da se radi o 600 do 800 uništenih kuća, tako da će se izgraditi i taj broj potpuno novih stambenih jedinica, rekao je premijer i dodao da će se taj posao završiti do oktobra kako bi građani zimu dočekali sa krovom nad glavom.

Preporučujemo za Vas