Prekinut govor Nikolića na Gazimestanu

Veća grupa mladih prekinula je Nikolića uzvicima "Izdali ste Kosovo", "Tomo šiptaru", "Vuline šiptaru"
1108 pregleda 15 komentar(a)
Tomislav Nikolić, Gazimestan, Foto: Beta/AP
Tomislav Nikolić, Gazimestan, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.06.2014. 15:29h

Govor predsjednika Srbije Tomslava Nikolića pred Spomenikom palim srpskim junacima na Gazimestanu prekinut je zbog uvredljivog skandiranja grupe mladih.

Veća grupa mladih prekinula je Nikolića uzvicima "Izdali ste Kosovo", "Tomo šiptaru", "Vuline šiptaru". Istovremeno, druga grupa građana aplaudirala je uz povike "Živio Tomislav Nikolić" i "Živjela Srbija".

Nikolić je u više navrata pokušao da smiri situaciju, a policija nije intervenisala.

Pored njega je u jednom trenutku pala petarda i Nikolić je zatim rekao da je sramota šta se radi kod spomen obilježja kosovskim junacima i da "im oprašta jer ne znaju šta rade".

On je govor završio obraćanjem Amfilohiju, rekavši da im oprašta jer sve su to srpska djeca, prenosi B.92.

Nikolić je poručio onima koji su zviždali i bacali sitne predmete ka govornici da će sjutra kada ih djeca budu pitala šta su radili, reći da su nazivali izdajnicima one koji su pokušavali da pomognu i da će ih zato biti sramota.

Nikolić je na obilježavanju Vidovdana poručio da će Srbija i dalje nastaviti da se bori za "svoju svetu zemlju" i pregovarati sa svima.

On je rekao da je Gazimestan sveta zemlja, da je tu prije 625 godina vođena odlučujuća bitka, kad su se kosovski junaci borili za slobodu svoje kuće i nejači.

Nikolić je kazao da danas na tom prostoru žive komšije Albanci koji tu grade kuće i obrađuju imanje i poželio im sreću, ali i poručio da treba da znaju da grade na "srpskoj zemlji".

"Sve što izgrade neka im ostane za vječito, ali da znaju da grade na srpskoj zemlji", naglasio je on.

Na pitanje novinara šta ako EU bude tražila da Srbija prizna nezavisnost Kosova zbog članstva, Nikolić je odgovorio da pet država članica EU nije priznalo Kosovo, a da nisu isključene iz članstva.

On je istakao da svi koji žive na KiM, bez obzira da li su Srbi ili Albanci, treba da žive dobro i u miru i da on dijeli ljude na dobre i loše, a ne na Srbe i Albance.

Bonus video: