Bilans sukoba na Kosovu: Povrijeđena 21 osoba, zapaljena četiri vozila

Povrijeđena su i dva novinara - Fatona Ismajlija iz "Expresa" kamenom u glavu pogodili su demonstranati, dok je novinara Behara Mustafu pretukla grupe od 10 osoba koji su protestovali
0 komentar(a)
protest, Mitrovica, Kosovo, Park mira, Foto: Reuters
protest, Mitrovica, Kosovo, Park mira, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.06.2014. 08:32h

Tokom protesta i sukoba u južnom dijelu Mitrovice kod glavnog mosta na Ibru u nedjelju povrijeđeno je 13 policijaca i šest demonstranata, povrijeđena su i dva novinara, zapaljena četiri službena vozila, a do sada je uhapšeno pet osoba, javili su prištinski mediji.

"Bilans protesta i sukoba u južnom dijelu Mitrovice je 13 povrijeđenih policajaca i šest povrijeđenih demonstranata", kazaoo je portparol komande kosovske policije za južni dio Mitrovice, Avni Zahiti.

Zahiti je naveo, kako prenose mediji, da je do sada uhapšeno pet osoba, a da izvještaj policije još nije konačan.

"Kao posljedica upotrebe zapaljivih sredstava od strane demonstranata, zapaljena su četiri vozila - dva kosovske policije, jedno Euleksa i jedno Unmika", rekao je Zahiti.

Prema navodima prištinskih medija, tokom sukoba policije i demonstranata Albanaca povrijeđena su i dva novinara - Fatona Ismajlija iz "Expresa" kamenom u glavu pogodili su demonstranata, dok je novinara Behara Mustafu pretukla grupe od 10 osoba koji su protestovali.

Albanci iz južne Mitrovice organizovali su protest kod mosta na Ibru zbog izgradnje "Parka mira", koji je prije nekoliko dana podignut na glavnom ibarskom mostu u ovom gradu, nakon što je sa njega prethodno uklonjena betonska barikada.

Došlo je do sukoba sa kordonom policije koja je obezbjeđivala protest. Demonstranti su zasuli kamenicama i flašama pripadnike kosovske policije i Euleksa koji su odgovorili suzavcem i šok bombama kako bi rastjerali demonstrante.

Na glavnom ibarskom mostu i dalje su stacionarani pripadnici američkog Kfora, a sa sjeverne strane mosta nalaze se pripadnici kosovske policije i Euleksa.

Bonus video: