Uhapšen Miloš Delibašić zbog ubistva u Budvi

Delibašić je u martu izručen Srbiji iz Crne Gore zbog krivičnog postupka koji se protiv njega vodi u Beogradu
92 pregleda 9 komentar(a)
Miloš Delibašić, Foto: Savo Prelević
Miloš Delibašić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.06.2014. 17:03h

Beograđanin Miloš Delibašić (29) uhapšen je danas po nalogu srpskog tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Miloša Vidakovića (28) iz Pančeva, 2. jula u Budvi prošle godine.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je Tanjugu da je tužilaštvo donijelo rješenje o zadržavanju Delibašića i da će on sjutra biti saslušan.

"Saslušanje će biti obavljeno sjutra na okolnosti izvršenja krivičnog djela povodom kog su pravosudni organi Crne Gore ustupili krivično gonjenje srpskom tužilaštvu za organizovani kriminal", precizirao je Radisavljević.

Prošle godine crnogorska policija podnijela je protiv Milošša Vojnovića (26), Slavišše Novakovića (33) krivičnu prijavu viššem držžavnom tužžiocu u Podgorici zbog osnovane sumnje da su ubili Vidakovića, a protiv Milošša Delibaššića (29) zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo pomaganjem.

Delibašić se ranije dovodio u vezi i sa ubistvom rođenog brata Luke Bojovića, Nikole (39) u aprilu prošle godine.

On je u martu izručen Srbiji iz Crne Gore zbog krivičnog postupka koji se protiv njega vodi pred Specijalnim sudom u Beogradu za teško razbojništvo.

Delibašić je uhapšen u Budvi 16. jula. Zbog nedozvoljenog držanja oružja koje su policajci pronašli kod njega prilikom hapšenja u Osnovnom sudu u Kotoru je osuđen na tri mjeseca zatvora u septembru prošle godine.

Bonus video: