Gojković se izvinila Šabiću i građanima Srbije

Predstavnici nezavisnih regulatornih tijela napustili su juče sjednicu Skupštine Srbije pošto Šabiću nije bilo dozvoljeno da govori
0 komentar(a)
Maja Gojković, Foto: BETAPHOTO
Maja Gojković, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 05.06.2014. 10:14h

Skupština Srbije nastavila je danas raspravu o izvještajima o radu nezavisnih tijela u 2013, a predsjednica parlamenta Maja Gojkovich na početku sjednice uputila je izvinjenje povjereniku za informacije od javnog značaja Rodoljubu Šabiću zbog toga što mu juče nije bilo omogućeno da govori.

Predsjednica parlamenta izvinjenje je uputila i Šabiću i građanima Srbije zbog, kako je navela, grubog previda. Sjednici prisustvuju Šabić, zaštitnik građana Saša Janković i povjerenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić. Predstavnici nezavisnih regulatornih tijela napustili su juče sjednicu Skupštine Srbije pošto Šabiću nije bilo dozvoljeno da govori.

Nakon toga, parlament je saopštio da Šabiću nije dozvoljeno da govori zbog "grubog previda predsjedavajućeg Vladimira Marinkovića".

"Narodna skupština izražava žaljenje što zbog grubog previda predsjedavajućeg sjednicom, potpredsjednika Vladimira Marinkovića, nije dozvoljeno svim učesnicima na Posebnoj sjednici da se obrate Narodnoj skupštini iako su na to imali pravo", navodeno je u tom saopštenju.

Bonus video: